183
Μπελάδες για την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου | INTIMEnews

Ποινή φυλάκισης 18μηνών στη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου για χρέη

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 10:43
Μπελάδες για την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου
|INTIMEnews

Ποινή φυλάκισης 18μηνών στη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου για χρέη

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 10:43

Κατηγορούµενη για το αδίκηµα της κατ’ εξακολούθηση µη καταβολής χρεών στο ∆ηµόσιο, βρέθηκε η Δήμητηρα Λιάνη Παπανδρέου ενώπιον του Ε’ Τριµελούς Πληµµελειοδικείου της Αθήνας.

Η  χήρα του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τη συνήγορό της, η οποία υποστήριξε ότι η εντολέας της προτίθεται να αποπληρώσει την οφειλή προς το ελληνικό Δημόσιο.

Αρχικά, η δικηγόρος υπέβαλε αίτηµα στο δικαστήριο για αναβολή της δίκης, αίτημα όμως το οποίο και απερρίφθη από το δικαστήριο, δεδομένου ότι η δίκη είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Σύµφωνα µε όσα ανέφερε η δικηγόρος της κυρίας Λιάνη-Παπανδρέου  στο δικαστήριο, η εντολέας της προσπαθεί να αποπληρώσει την οφειλή στο ελληνικό ∆ηµόσιο, γι’ αυτό άλλωστε είχε ζητήσει, δύο φορές, την αναβολή της δίκης της. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταφέρει να πουλήσει τις µεζονέτες στην Εκάλη, έτσι ώστε αυτομάτως (μέσω παρακράτησης) να εξοφληθεί το χρέος στην Εφορία.

Το δικαστήριο ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς όχι μόνο δεν έχει πληρώσει την οφειλή της αλλά ούτε και έχει προχωρήσει σε ρύθμιση, γεγονός που λειτούργησε επιβαρυντικά για την ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...