364
Ο κ. Καλογρίτσας μιλάει στους δημοσιογράφους έξω από το Ειδικό Δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου) | InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΔ: Γιατί δεν μηνύει τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα ο κ. Παππάς;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 19:03
Ο κ. Καλογρίτσας μιλάει στους δημοσιογράφους έξω από το Ειδικό Δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου)
|InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΔ: Γιατί δεν μηνύει τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα ο κ. Παππάς;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 19:03

Πολιτική κόντρα πυροδότησε η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, στο Ειδικό Δικαστήριο για φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση, δια του κ. Οικονόμου, η Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ζήτησαν απαντήσεις από την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα (περισσότερα εδώ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, «υποσχέθηκε» ότι «η κυρία Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε». «Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κ. Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της», ανέφερε σε χωριστή δήλωσή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς.

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της Πειραιώς. «Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο, μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Θύμισε, δε, ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει τα εξής:

  • Οτι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.
  • Οτι υπήρχε «διευθυντήριο» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.
  • Οτι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι «και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…».

Για τη ΝΔ, το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει: «Είτε όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται, είτε τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει».

«Οπότε, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της δυσώδους αυτής υπόθεσης!», κατέληξε η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...