565
Μήνυση κατά της μάρτυρος στο Ειδικό Δικαστήριο και επίθεση σε όσους όπως λέει, έσπευσαν να υιοθετήσουν το περιεχόμενο της κατάθεσής της, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Μήνυση Παππά στη γραμματέα Καλογρίτσα: «Θα τους πνίξει η λάσπη τους»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 13:52
Μήνυση κατά της μάρτυρος στο Ειδικό Δικαστήριο και επίθεση σε όσους όπως λέει, έσπευσαν να υιοθετήσουν το περιεχόμενο της κατάθεσής της, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Μήνυση Παππά στη γραμματέα Καλογρίτσα: «Θα τους πνίξει η λάσπη τους»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 13:52

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Νίκος Παππάς μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο της ιδιαιτέρας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον της μάρτυρος, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει (εδώ).

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της», αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως στρέφεται κατά όσων έσπευσαν να υιοθετήσουν το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή:

«Οι υποβολείς της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν», υπογραμμίζει, ισχυριζόμενος ότι όλα γίνονται «μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου» με «αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς».

«Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της. Ας συνεχίσουν έτσι», σχολιάζει καταληκτικά, «η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεση Διαμαντή στο Ειδικό Δικαστήρο, αντέδρασαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (εδώ).

«Επταψήφια ποσά»

Στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο για τον κ. Παππά, Νο 2 της Πρώτης Φοράς Αριστερά, η γραμματέας του άλλοτε «προτιμητέου» επιχειρηματία από την κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε για «τσάντες με λεφτά» που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου προς ενίσχυση του κόμματος και για τη χρηματοδότηση των μεγαλεπήβολων τότε σχεδίων για τη δημιουργία του «περίφημου» SYRIZA TV.

«Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα», είπε η Ευθαλία Διαμαντή, ενώ χρήματα διοχετεύονταν και σε δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα για την πραγμάτωση του στόχου της λειτουργίας του καναλιού της Αριστεράς (και της εφημερίδας που επίσης βρισκόταν τότε στα σκαριά).

Οπως μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μάνδρου, μάλιστα,  η ιδιαιτέρα του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τα πόσά που έφευγαν από τον επιχειρηματία για την Κουμουνδούρου, ήταν επταψήφια (!), διευκρινίζοντας ότι αποδέκτης των εν λόγω ποσών ήταν το κόμμα και όχι προσωπικά ο κ. Παππάς.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ «υπόσχεται» ότι Ευθαλία Διαμαντή «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε», ενώ παράλληλα αναρωτιέται πώς από άφραγκος επιχειρηματίας που έψαχνε δανεικά (από τον Βαγγέλη Μαρινάκη) για να μπει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Καλογρίτσας μετατρέπεται τώρα σε χρηματοδότη του ΣΥΡΙΖΑ (αν και  στην κατάθεσή της η μάρτυρας δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο για δικά του χρήματα ή αν λειτουργούσε ως μεσάζων).

«Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό.

»Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που κλείνει με ένα υστερόγραφο για το ΠΑΣΟΚ και την ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητώντας εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα:

«Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Αλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κυρία Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...