194
Η Μέρκελ πήγε και βρήκε τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο Charité, όπου νοσηλευόταν για 32 ημέρες | Markus Schreiber/Pool via REUTERS/Courtesy of Instagram @NAVALNY/Social Media via REUTERS

Μυστική επίσκεψη της Μέρκελ στον Ναβάλνι στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 16:09
Η Μέρκελ πήγε και βρήκε τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο Charité, όπου νοσηλευόταν για 32 ημέρες
|Markus Schreiber/Pool via REUTERS/Courtesy of Instagram @NAVALNY/Social Media via REUTERS

Μυστική επίσκεψη της Μέρκελ στον Ναβάλνι στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 16:09

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον αντιπολιτευόμενο ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι όταν νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Βερολίνου για δηλητηρίαση, ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel, γεγονός το οποίο δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη το Βερολίνο την υπόθεση.

Το γερμανικό έντυπο σημείωσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ πήγε να δει μυστικά τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο Charité, όπου νοσηλευόταν για 32 ημέρες μετά τη μεταφορά του από τη Ρωσία στο Βερολίνο τον Αύγουστο, αφού αρρώστησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια ρωσικής εσωτερικής πτήσης.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ναβάλνι, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι επρόκειτο «για μια ιδιωτική συνάντηση και συζήτηση με την οικογένεια. Είμαι ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ που με επισκέφτηκε στο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε και εκείνος την επίσκεψη της Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια μυστική συνάντηση, όπως έγραψε το περιοδικό, αλλά για ιδιωτική.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τεστ που έγιναν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ και ζήτησε εξηγήσεις από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...