384
Ο Μπόρις Τζόνσον πίνει μπίρες σε παλιότερο στιγμιότυπο | EPA/Henry Nicholls/POOL

Βρετανία: Εξαιρούνται από τα νέα αυστηρά μέτρα τα μπαρ του… κοινοβουλίου

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:14
Ο Μπόρις Τζόνσον πίνει μπίρες σε παλιότερο στιγμιότυπο
|EPA/Henry Nicholls/POOL

Βρετανία: Εξαιρούνται από τα νέα αυστηρά μέτρα τα μπαρ του… κοινοβουλίου

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:14

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον για τον κορονοϊό, τα μπαρ κλείνουν στις 10 το βράδυ. Οχι όμως αυτά που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία «κυλικείου σε χώρο εργασίας» και έτσι εξαιρούνται του νέου περιοριστικού ωραρίου.

Οπως γράφουν οι Times, τα σημεία πώλησης φαγητού και αλκοόλ μέσα στο κοινοβούλιο παραμένουν ανοιχτά και μετά τις 10 το βράδυ, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξυπηρέτησης των εργαζομένων μέσα στο κτίριο, όπως αναφέρει η οδηγία.

Επίσης, το προσωπικό και οι πελάτες των μπαρ, στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ (όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο), δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν τη νέα αυστηρότερη οδηγία για χρήση μάσκας, που ισχύει στους υπόλοιπους χώρους εστίασης. Ούτε είναι αναγκασμένοι οι πελάτες να δίνουν το όνομά τους και να παίρνουν νούμερο εισόδου.

Η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, όπως είναι η απόσταση μεταξύ των ατόμων, χρεώνεται σε μία ομάδα ελέγχου μέσα στη Βουλή, στην οποία απευθύνονται όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Τo Strangers’ Bar, ένα από τα μπαρ που λειτουργούν μέσα στο κοινοβούλιο

Η Βουλή των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων, σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξουν.

Η εξαίρεση που ισχύει για το κοινοβούλιο δεν άρεσε στις ενώσεις εργαζομένων στον χώρο της εστίασης, που θεωρούν ότι μπαίνουν σε κίνδυνο τα μέλη τους και ζήτησε αυστηρότερα μέτρα.

Ορισμένα μπαρ μέσα στο αχανές κτίριο έχουν ήδη ανοίξει από το καλοκαίρι και εξακολουθούν να λειτουργούν.

Τα μοναδικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στο κοινοβούλιο είναι η τήρηση των αποστάσεων σε χώρους συγκέντρωσης και η αυξημένη καθαριότητα και απολύμανση.

Αρκετοί βουλευτές ανησυχούν για την υγεία τους και ζητούν περισσότερα μέτρα και επανάληψη των ψηφοφοριών από απόσταση. Με αυτό, όμως, διαφωνούν οι Τόρις, που θεωρούν ότι είναι δυσκολότερο να ελέγξουν τους βουλευτές τους αν δεν είναι μέσα στο κτίριο κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, όπως αναφέρουν οι Times.

Πρώην υπουργός μάλιστα, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «κινδυνεύουμε να γίνει το κοινοβούλιο εστία υπερμετάδοσης».

Ομως, ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τόνισε ότι δεν θέλει να επιστρέψουν στο σύστημα ψηφιακής ψηφοφορίας, που είχε δοκιμαστεί την περίοδο του lockdown, καθώς «μειώθηκε η αποτελεσματικότητα της ικανότητάς μας να νομοθετούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...