471
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την παρουσίαση του νέου θεσμού της αναδοχής, το βράδυ της Τρίτης, στο Μέγαρο Μουσικής | .

Μιχαηλίδου για αναδοχή: Μηνιαίο επίδομα έως 1.200 ευρώ – διευρύνονται τα ηλικιακά κριτήρια

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 09:32
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την παρουσίαση του νέου θεσμού της αναδοχής, το βράδυ της Τρίτης, στο Μέγαρο Μουσικής
|.

Μιχαηλίδου για αναδοχή: Μηνιαίο επίδομα έως 1.200 ευρώ – διευρύνονται τα ηλικιακά κριτήρια

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 09:32

Την καθιέρωση μηνιαίου επιδόματος αναδοχής, που θα κυμαίνεται από 325 ευρώ έως και 1.200 ευρώ και θα καταβάλλεται αυτόματα και ψηφιακά, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανακοίνωσε η αρμόδια η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την παρουσίαση του νέου θεσμού της αναδοχής, το βράδυ της Τρίτης, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η καταβολή του επιδόματος δεν θα γίνεται μόνο στους νέους αναδόχους, αλλά και στους υφιστάμενους, που εδώ και αρκετά χρόνια περίμεναν οριζόντια ενίσχυση από το κράτος.

Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου, ενώ η σχετική πλατφόρμα, που θα καταγράφει τους ανάδοχους γονείς, ανοίγει στις 15:00.

Και αρκετά παιδιά βρέθηκαν στην εκδήλωση. Σε πρώτο πλάνο ο πιτσιρικάς με το αρκουδάκι του

Η κυρία Μιχαηλίδου προανήγγειλε επίσης την κατάθεση νομοσχεδίου, με το οποίο διευρύνονται τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. «Από 30 έως 60 ετών, που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει σε συμπολίτες μας νεότερους και γηραιότερους. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών. Προσφέρεται έτσι σε πολύ περισσότερους η δυνατότητα να εντάξουν στην οικογένειά τους ένα παιδί που χρειάζεται στήριξη και φροντίδα, αλλά και, πιο σημαντικά, πολλαπλασιάζουμε τις ευκαιρίες των ίδιων των παιδιών», τόνισε η υφυπουργός.

Απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους (άτομα και φορείς) στηρίζουν τον θεσμό της αναδοχής, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

«Το 2021, επικεντρωνόμαστε στην αναδοχή και την ενισχύουμε με τρία ειδικά και κρίσιμα μέτρα. Από αύριο κιόλας ξεκινούμε τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όλες τις οικογένειες αναδόχων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία ανοίγει αύριο στις 3 το μεσημέρι, με πρώτη χορήγηση του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου. Κάθε μήνα, οι ανάδοχοι θα λαμβάνουν αυτήν τη, μικρή θα πω, αλλά αναγκαία βοήθεια από την Πολιτεία. Κάθε μήνα θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά. Και αυτό βέβαια δεν είναι μόνο για τους νέους αναδόχους. Εντάσσουμε από αύριο και τους 494 σημερινούς αναδόχους, οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος.

»Καταθέτουμε νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνουμε τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει σε συμπολίτες μας νεότερους και γηραιότερους. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών. Προσφέρεται έτσι σε πολύ περισσότερους η δυνατότητα να εντάξουν στην οικογένειά τους ένα παιδί που χρειάζεται στήριξη και φροντίδα, αλλά και, πιο σημαντικά, πολλαπλασιάζουμε τις ευκαιρίες των ίδιων των παιδιών.

»Τέλος, δημιουργούμε το paidi.gov.gr, την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά το παιδί. Σε αυτή θα δίνονται απαντήσεις για τις παροχές του κράτους, τις οικονομικές ενισχύσεις, τις υπηρεσίες, τις συγκεκριμένες δράσεις, τις δομές, θα φιλοξενούνται διαβουλεύσεις και βέβαια θα παρέχεται ενημέρωση και για την αναδοχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...