440
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Λίνα Μενδώνη στην πρωινή βόλτα τους στην Αρχαία Αγορά | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης: Μετά την «καρτποσταλική» Σαντορίνη, στην Αρχαία Αγορά

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 10:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Λίνα Μενδώνη στην πρωινή βόλτα τους στην Αρχαία Αγορά
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης: Μετά την «καρτποσταλική» Σαντορίνη, στην Αρχαία Αγορά

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 10:12

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την «εικονογράφηση» του ανοίγματος της Ελλάδας –από τα ξημερώματα το «Ελ. Βενιζέλος» και το «Μακεδονία» δέχονται πτήσεις από το εξωτερικό με τουρίστες. Μετά την «καρτποσταλική» εμφάνισή του στη Σαντορίνη το Σάββατο (εδώ), η οποία έγινε θέμα διεθνώς, καθώς συμβόλισε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού μετά το πολύμηνο lockdown του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς στην Αθήνα.

Ηταν ακόμα μία ευκαιρία για τις πάντα χρήσιμες photo opportunities, ανάμεσα στις αρχαιότητες, στην υπέροχη Στοά του Αττάλλου ή με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για να συνεχίσει:

«Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες, Ελληνες και ξένους. Οι αρχαιολογικοί χώροι -θυμίζω- έχουν ανοίξει από τις 18 Μαΐου και σήμερα ανοίγουν πια και τα μουσεία μας για να μπορέσουν να υποδεχθούν με ασφάλεια, πάνω από όλα, τους επισκέπτες οι οποίοι θα επισκεφθούν την πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ανακαλύψουν και πάλι την ομορφιά, τη μαγεία αυτού του ιδιαίτερου χώρου, αλλά και όλων των αρχαιολογικών μας χώρων.

» Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το άνοιγμα αυτό, την μετα-κορονοϊό εποχή, θα γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

» Αυτό το καλοκαίρι όλοι ξέρουμε ότι θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι από τα προηγούμενα, αλλά θέλουμε η εμπειρία της επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική. Και αυτό ακριβώς, με τη μεγάλη υποστήριξη και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

» Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας».

 

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, τον οποίο συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πραγματοποιείται με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας όλων των μουσείων της χώρας. Ο ίδιος πάντως βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με καταστηματάρχες της περιοχής του Θησείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News