326
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το πρόσφατο διάγγελμά του το μεσημέρι της Πέμπτης | ΕΡΤ

Μητσοτάκης: «Η χώρα έχει πυρομαχικά»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 13:09
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το πρόσφατο διάγγελμά του το μεσημέρι της Πέμπτης
|ΕΡΤ

Μητσοτάκης: «Η χώρα έχει πυρομαχικά»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 13:09

Τη βεβαιότητά του ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί πρόσφατα, αλλά και το lockdown, θα αποδώσουν και η εξάπλωση του κορονοϊού θα περιοριστεί, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου το μεσημέρι της Πέμπτης, στο πλαίσιο του νέου διαγγέλματος που απηύθυνε στον ελληνικό λαό.

«Τώρα πρέπει να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και όχι μόνο για να σταματήσει η πίεση στα νοσοκομεία, αλλά και για να επανέλθουμε τον Δεκέμβριο σε μία φάση κανονικότητας. Με τους όποιους περιορισμούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η οικονομία αυτή τη στιγμή αντέχει και πως δεν είμαστε μόνοι μας, καθώς η Ευρώπη είναι αρωγός των χωρών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Η χώρα έχει πυρομαχικά. Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα στηρίζει τις οικονομίες είναι σημαντικό, διότι σημαίνει ότι η χώρα θα έχει ρευστότητα. Και είναι βέβαιο ότι αν χρειαστεί να διακινηθούν περισσότερα ευρωπαϊκά κεφάλαια, είναι σίγουρο ότι οι θεσμοί θα το κάνουν», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι η μεγαλύτερη κρίση υγείας τα τελευταία 100 χρόνια, αυτό αντιμετωπίζουμε. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε μόνο ένα εμβόλιο, αλλά περισσότερα», είπε σε έντονο ύφος.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό από τον μονότονο ήχο του αναπνευστήρα σε μία μονάδα εντατικής θεραπείας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό, παρά τις αμφισβητήσεις, να πάρουμε αυτά τα μέτρα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι όσοι μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση αρχές Δεκεμβρίου 800 αντί 534 ευρώ, πέραν του δώρου Χριστουγέννων, παραπέμποντας για τα περαιτέρω στη συνέντευξη Τύπου του καθ’ ύλην αρμοδιου υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τα απαιτούμενα ταμειακά διαθέσιμα για τη στήριξη όλων των πολιτών που πληττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

«Χρέος μας είναι να κρατήσουμε εφεδρείες. Η χώρα έχει διαθέσιμα πάνω από 37 δισ. Κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω και πρώτη μας μέριμνα είναι οι πιο αδύναμοι», διαβεβαίωσε πριν ανακοινώσει την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους, μακροχρόνια ανέργους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...