470
O Πρωθυπουργός προσκάλεσε τους συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ στο καθιερωμένο γεύμα παραμονές του νέου χρόνου και όπως ήταν επόμενο, ειδήσεις «βγήκαν» | Facebook

Μητσοτάκης για Πρόεδρο: είμαι κοντά, σύντομα η απόφαση

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 16:12
O Πρωθυπουργός προσκάλεσε τους συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ στο καθιερωμένο γεύμα παραμονές του νέου χρόνου και όπως ήταν επόμενο, ειδήσεις «βγήκαν»
|Facebook

Μητσοτάκης για Πρόεδρο: είμαι κοντά, σύντομα η απόφαση

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 16:12

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τη Δευτέρα τους συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ στο καθιερωμένο γεύμα εν όψει της νέας χρόνιας. Τόπος συνάντησης το εστιατόριο «Σχεδία Home», λίγα μέτρα κάτω από την πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Κολοκοτρώνη και όπως ήταν αναμενόμενο, βγήκαν και κάποιες ειδήσεις…

Στην κουβέντα με τους εκπροσώπους του Τύπου δεν θα μπορούσε να λείψει το ζήτημα της εκλογής του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

«Χρόνος υπάρχει… Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός όταν τον ρώτησαν σχετικά, σε κάθε περίπτωση όμως, διαβεβαίωσε πως η επιλογή θα είναι τέτοια που αν δεν τη στηρίξουν τα άλλα κόμματα, θα είναι υποχρεωμένα να εξηγήσουν στον λαό το γιατί, κάτι που είχε δηλώσει και στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» (εδώ).

Πρόθεση και επιθυμία του, όπως είπε, είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί παμψηφεί!

Οσο για τον νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν θα συναντηθεί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η πρόταση που ετοιμάζω», διευκρίνισε, «είναι πολύ κοντά σε αυτή που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί από 158». Το σίγουρο είναι, ξεκαθάρισε,  ότι «εκλογές θα γίνουν το 2023».

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τέλος, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η γείτων είναι πλέον απομονωμένη.

«Εχουμε», είπε, «πάντα διαύλους επικοινωνίας», ενώ θέλησε να επισημάνει ότι τυχόν προσφυγή στη Χάγη θα «αφορά μόνο την υφαλοκρηπιδα και την ΑΟΖ».

Για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35, γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη, τέλος, επανέλαβε ότι «θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση», με «κόκκινη γραμμή για εμάς -όπως υπογράμμισε- το οποίο καθεστώς προκύψει, να ακυρώσει τη συμφωνία».

Ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως επιμένει στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό μικροπολιτικούς τακτικισμούς στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

«Οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί του κ. Μητσοτάκη, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν το κριτήριο της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού. Οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στη λύση της δεύτερης θητείας για τον κ. Παυλόπουλο:

«Εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και από τη ΝΔ και έχει εξασφαλισμένη  ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση, όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους. Να εξηγήσει δηλαδή πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...