662
Μια εμβληματική εικόνα του Θάνου Μικρούτσικου υποδεχόταν το πλήθος στην κηδεία του μεγάλου συνθέτη | George Vitsaras / SOOC

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Θάνο Μικρούτσικο

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/12/2019, 14:19
Μια εμβληματική εικόνα του Θάνου Μικρούτσικου υποδεχόταν το πλήθος στην κηδεία του μεγάλου συνθέτη
| George Vitsaras / SOOC

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Θάνο Μικρούτσικο

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/12/2019, 14:19

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο ένας μετά τον άλλο, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, απλός κόσμος αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, έφθασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Α’ Νεκροταφείο, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο συνθέτη, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών έπειτα από γενναία όμως άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Εκεί ήταν η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, με τα παιδιά τους (φωτογραφία κάτω). Εκκλησή τους, αντί στεφάνων, για όσους το επιθυμούν, να ενισχύσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας στον λογαριασμό GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Μαρία Παπαγιάννη
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος
Η Σοφία Βόσου, πρώην σύζυγος του Ανδρέα Μικρούτσικου

Λίγο πριν το μεσημέρι έφθασε ο αδελφός του, Ανδρέας Μικρούτσικος, ενώ από τους πρώτους στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη,  το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, καθώς επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου. Το μεσημέρι έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος καταφθάνει στον χώρο όπου εκτέθηκε η σορός του Θάνου Μικρούτσικου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταφθάνει στο Α’ Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και πίσω της ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Θάνου Μικρούτσικου
H Μπέτυ Μπαζιάνα ακολουθούμενη από τον Αλέξη Τσίπρα (SOOC)
Ο Γιώργος Κιμούλης
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου

Μεταξύ των στεφάνων δέσποζε αυτό του Μίκη Θεοδωράκη (φωτογραφία κάτω) στον «αγαπημένο φίλο και μεγάλο δημιουργό».

Από τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου, όπου στις 14.30 θα γίνει η πολιτική του κηδεία.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, με τον Σταμάτη Κραουνάκη λίγη ώρα πριν από την έναρξη της πολιτικής κηδείας του Θάνου Μικρούτσικου ( INTIMEnews)
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Ο Μανώλης Μητσιάς καταφθάνει στο Α’ Νεκροταφείο – δεξιά διακρίνεται η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (SOOC)
O Γιώργος Νταλάρας στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου (SOOC)

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο κ. Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέξης Τσίπρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιάνης Βαρουφάκης διακρίνονται, μεταξύ άλλων, πάνω από το φέρετρο του Θάνου Μικρούτσικου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Την Τρίτη η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...