519
Ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 21:14
Ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 21:14

Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού «Ελευθερία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τη διαδικασία εμβολιασμών, η οποία, όπως ανέφεραν, εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς.

«Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 16.233 εμβολιασμοί, όπως φαίνεται από τη σελίδα που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος των 5.000 υγειονομικών που εμβολιάζονται ανά ημέρα σήμερα ξεπεράστηκε, καθώς εμβολιάστηκαν πάνω από 6.000 άτομα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πολυσύνθετο εγχείρημα, το οποίο απαιτεί τη συνεργασία όλων για να υλοποιηθεί σωστά, ενώ τόνισε ότι «όλοι μαζί θα πετύχουμε».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

«Είναι σημαντικό να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο μηχανισμός, δίχως ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ παρότρυνε τους νεότερους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους εάν δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Αλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολύ μεγαλύτερες από εμάς, έχουν κάνει πολύ λιγότερους εμβολιασμούς, αλλά προφανώς όσο πιο γρήγορα μπορούμε να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό μας τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε και το “τείχος” ανοσίας».

Μιλώντας για το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Εχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού και των φιλοξενούμενων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας και μονάδες αποκατάστασης, καθώς και για τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας την οποία υποστηρίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Οπως αναφέρθηκε, έως σήμερα το απόγευμα είχαν εμβολιαστεί 16.365 άνθρωποι, ενώ το απόθεμα που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αν. υπ. Υγείας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ​ο γ. γ. Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News