527
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την κατάθεση της μήνυσης στον Αρειο Πάγο | George Vitsaras / SOOC

Μήνυση κατά Τουλουπάκη και εισαγγελέων από τον Λοβέρδο

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 14:08
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την κατάθεση της μήνυσης στον Αρειο Πάγο
|George Vitsaras / SOOC

Μήνυση κατά Τουλουπάκη και εισαγγελέων από τον Λοβέρδο

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 14:08

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τη Δευτέρα στον Aρειο Πάγο μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και κατά των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Αφορμή ήταν οι χειρισμοί της εισαγγελίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis.

«Τίποτε, καμία και κανένας δεν θα σταθούν πάνω από την αλήθεια. Το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί. Εκείνοι που εμπλέκονται θα τιμωρηθούν όπως ο ελληνικός νόμος ορίζει. Είναι ζήτημα Συντάγματος, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης» ανέφερε σε δήλωσή του ο τέως υπουργός Υγείας.

Στην μήνυσή του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στο γεγονός ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο φάκελο που διαβίβασαν στην Βουλή, για τον ίδιο στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον τους, καθώς και «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των μαρτύρων».

Ειδική αναφορά κάνει ο κ. Λοβέρδος για «τον δόλο των εγκαλούμενων και τον ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα». Συγκεκριμένα αναφέρεται στη δήλωση στην οποία είχε προβεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, λέγοντας ότι «Θέλω να πω κι εγώ ότι έλαβα πριν από λίγο μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέα με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν – του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου – να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες.

» Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία “κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”, είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις και τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν» αναφέρει στη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος.

Ακόμη, ο κ. Λοβέρδος κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά που είχε καταθέσει ο ίδιος με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2017 και αφορούσε σε πράξεις του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Η αναφορά μας κατατέθηκε στις 21-2/2017 και στις 8 Μαρτίου 2017 όποτε και είχε αναλάβει η κ. Τουλουπάκη στείλαμε συμπληρωματικά στοιχεία. Αρμόδιος τότε υπουργός ήταν ο κ. Κουρουμπλής και η μη τιμολόγησή του σήμαινε δώρο εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι εγκαλούμενοι άφησαν παρανόμως να αποσβεσθεί η προθεσμία της Βουλής να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και απέστειλαν το σχετικό φάκελο μαζί με τον άσχετο, με την υπόθεση της μη τιμολόγησης φάκελο Novartis στις 6/2/2018. Ο δόλος εν προκειμένω των εγκαλουμένων κατά τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας έχει και την αντίστροφη φορά του άρθρου 239 ΠΚ. Δέκα αθώοι πολιτικοί να εμπλακούν στη σκευωρία Novartis και να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και ένας εξ αντικειμένου υπεύθυνος υπουργός της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα να αποφύγει τον έλεγχο των ενδεχόμενων ποινικών του ευθυνών» ανέφερε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...