405
Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου στην κηδεία του Αντώνη Λιβάνη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» αλλά και ο Τσίπρας στην κηδεία του Αντώνη Λιβάνη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 13:48
Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου στην κηδεία του Αντώνη Λιβάνη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» αλλά και ο Τσίπρας στην κηδεία του Αντώνη Λιβάνη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 13:48

Ως πολιτικό γεγονός μπορεί να ιδωθεί η κηδεία του Αντώνη Λιβάνη, του εκδότη αλλά και στενότερου συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 94 ετών. Η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκέντρωσε πλήθος πολιτικών, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ τη ΝΔ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Παρούσα ήταν φυσικά η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκ των ιδρυτών του οποίου είχε υπάρξει ο εκλιπών. Μαζί της και αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «το όλον ΠΑΣΟΚ», δηλαδή ιστορικά στελέχη του κόμματος, από τον Κώστα Λαλιώτη και τον Απόστολο Κακλαμάνη ως τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Από κάτω προς τα επάνω: ο Νίκος Σηφουνάκης με τον πεθερό του, επιχειρηματία Νίκο Δασκαλαντωνάκη και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Ο Κώστας Λαλιώτης στη μεσαία φωτογραφία. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στην κάτω φωτογραφία

Αλλά το μικροπολιτικό ενδιαφέρον ήταν ότι το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συστηματικά επιχειρεί να διεμβολίσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και να εμφανιστεί ως μια μεταμοντέρνα εκδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ηταν άλλη μία άτυπη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Γεννηματά με αφορμή τον Αντώνη Λιβάνη –οι δύο αρχηγοί είχαν συμπέσει και στο σπίτι του εκλιπόντος τον Ιανουάριο του 2019 σε μια εκδήλωση για την ονομαστική του εορτή (εδώ).

Δεν ήταν άλλωστε μόνο ο κ. Τσίπρας που έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Αντώνη Λιβάνη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ ως Συριζαία πρέπει να λογίζεται και η Βασιλική Θάνου (πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρώην νομική σύμβουλος του κ. Τσίπρα και αποπεμφθείσα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού), η οποία μάλιστα αφίχθη στην Μητρόπολη Αθηνών συνοδευόμενη από τον Ευάγγελο Αντώναρο, παλαιό κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή (κάτω αριστερά).

Και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (επάνω στο κέντρο) ήταν στην εξόδιο ακολουθία, όπως και (επάνω δεξιά) ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς.

Το παρών έδωσαν επίσης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου: ο εφοπλιστής Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...