391
Ιωάννης Αγγελής, Ξένη Δημητρίου, Ελένη Τουλουπάκη | CreativeProtagon

«Εγώ φυλακή (για σας) δεν πάω»: στο φως ο αποκαλυπτικός διάλογος Αγγελή – Δημητρίου για Νovartis

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 12:33
Ιωάννης Αγγελής, Ξένη Δημητρίου, Ελένη Τουλουπάκη
|CreativeProtagon

«Εγώ φυλακή (για σας) δεν πάω»: στο φως ο αποκαλυπτικός διάλογος Αγγελή – Δημητρίου για Νovartis

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 12:33

Το φως της δημοσιότητας είδε ο θυελλώδης διάλογος που είχε προ μηνών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, με την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τους χειρισμούς Τουλουπάκη στη υπόθεση της Νοvartis.

«Εγω φυλακή δεν πάω για τη Novartis», είχε δηλώσει τότε ο κ. Αγγελής καταγγέλλοντας τους χειρισμούς από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη (δείτε το σχετικό βίντεο κάτω), και τώρα, στην 19σέλιδη κατάθεσή του ενώπιον του συναδέλφου του Ευάγγελου Ζαχαρή, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην λεπτομερή εξιστόρηση όσων έγιναν τους μήνες που παρέμεινε επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, από το καλοκαίρι του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019.

Και προς επίρρωση των λεγομένων του μάλιστα παραθέτει συγκεκριμένους διαλόγους-«φωτιά».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται το dikastiko.gr,  ο κ. Αγγελής, φέρεται να περιγράφει δύο περιστατικά, που κατά την κρίση του, είναι απολύτως ενδεικτικά:

Το πρώτο αφορούσε γνωστή υπόθεση (όχι τη Novartis) για την οποία όπως ισχυρίζεται, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν ακολούθησε τις οδηγίες του για επιπλέον εισαγγελικές ενέργειες.

Η κυρία Τουλουπάκη εκλήθη τότε στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με σκοπό να ερωτηθεί γιατί «αγνόησε» τις οδηγίες.

Η συνάντηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντεισαγγελέας Αγγελής,  δεν κατέληξε με καλό τρόπο δεδομένου ότι διακόπηκε λόγω συναισθηματικών ξεσπασμάτων που έγιναν αντιληπτά στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου (πληροφορίες μιλούν για αποχώρηση με κλάματα ενός εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση).

Το δεύτερο περιστατικό έγινε μετά το περίφημο ταξίδι  (και τη συνάντηση) των ελλήνων εισαγγελέων στη Βιέννη, το οποίο κατέληξε στις αναφορές Αγγελή για στοχευμένες διώξεις πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία (περισσότερα εδώ και εδώ).

Ο κ. Αγγελής φέρεται να ενημέρωσε την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για όσα συμβαίνουν, με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να έχει περιέλθει υπό τον απόλυτο έλεγχο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν».

Ο διάλογος που μεταφέρει στην κατάθεσή του είναι ενδεικτικός:

Αγγελής: «Εχεις καταλάβει πως μ’ αυτά που κάνει η Τουλουπάκη θα μας στείλει φυλακή;»

Δημητρίου: «Εγώ θα πάω φυλακή; Εσύ είσαι ο επόπτης. Εσύ θα πας φυλακή…»

Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του κ. Αγγελή, στο  άκουσμα όσων είπε η κυρία Δημητρίου, αντέδρασε έντονα. Εκείνη τότε προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας (κατά δήλωση του κ. Αγγελή)  «έλα για αστεία το είπα, πλάκα έκανα».

Σε συνέχεια του συγκεκριμένου διαλόγου κυκλοφόρησε  στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου, αλλά και τα δημοσιογραφικά γραφεία, η ατάκα του κ. Αγγελή  «εγώ φυλακή δεν πάω για τη Novartis».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...