269
O Σέρτζιο Ματαρέλα χαιρετά μαθητές από την Κίνα | Twitter/Quirinale

Μήνυμα Ματαρέλα κατά του «ρατσισμού του κορονοϊού»: Επισκέφτηκε σχολείο με Κινεζάκια

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 18:51
O Σέρτζιο Ματαρέλα χαιρετά μαθητές από την Κίνα
|Twitter/Quirinale

Μήνυμα Ματαρέλα κατά του «ρατσισμού του κορονοϊού»: Επισκέφτηκε σχολείο με Κινεζάκια

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 18:51

Μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για τον κορονοϊό αλλά και ολοένα και περισσότερων κρουσμάτων ξενοφοβίας και ρατσισμού κατά των κινέζων πολιτών, έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο πρώτος πολίτης της Ιταλίας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης δημοτικό σχολείο της Ρώμης στο οποίο είναι εγγεγραμμένος μεγάλος αριθμός μαθητών κινέζικης καταγωγής.

Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα Ντανιέλε Μανίν, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Εσκουιλίνο, στην Αιώνια Πόλη, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο ιταλός πρόεδρος θέλησε με τον τρόπο αυτό να στείλει ένα σαφές μήνυμα κατά διάφορων περιστατικών ξενοφοβίας και αδικαιολόγητου πανικού, που συνδέονται με τον κορονοϊό, ο οποίος ως γνωστόν έχει ξεσπάσει με μορφή επιδημίας στη Λαϊκή Κίνα.

Στην Ιταλία του Ματέο Σαλβίνι και των άλλων ακραίων ξενοφοβικών πολιτικών, έχουν πληθύνει οι φωνές που ζητούν αποκλεισμό των προερχόμενων από την Κίνα και άλλα μέτρα περιορισμού πολιτών με βάση την καταγωγή τους.

Προ ημερών οι περιφερειάρχες που πρόσκεινται στη Λέγκα απαίτησαν (εδώ) από το υπουργείο Εσωτερικών να θέσει σε καραντίνα τους μαθητές που επιστρέφουν από τα ταξίδια στην Κίνα (ένας μεγάλος αριθμός, καθώς πολλές οικογένειες Κινέζων που ζουν στην Ιταλία ταξίδεψαν στην πατρίδα τους για την κινεζική πρωτοχρονιά). Την ίδια ώρα, πολλοί σύλλογοι γονέων απαιτούν να μη γίνονται δεκτά στα σχολεία παιδιά από την Κίνα.

«Η φιλία και η ειρήνη είναι βασικής σημασίας», είπε ο Ματαρέλα στα παιδιά του σχολείου. Οι μαθητές, με τη σειρά τους, του δώρισαν ένα κολάζ που έγραφε «το σχολείο ανήκει σε όλους».

«Hταν πραγματικά μια ωραία έκπληξη. Ο πρόεδρος θέλησε να συναντήσει όλα τα παιδιά και να τους σφίξει το χέρι» δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...