213
(φωτ. αρχείου) | .

Μέσα στον Μάρτιο ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 08:21
(φωτ. αρχείου)
|.

Μέσα στον Μάρτιο ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 08:21

Το στοίχημα του ανοίγματος της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις φορολογικές δηλώσεις όσο το δυνατόν πιο νωρίς βάζει και φέτος η ΑΑΔΕ, η οποία ελπίζει ότι θα τελειώσει και πιο νωρίς και με τον ΕΝΦΙΑ.

Φέτος φαίνεται ότι θα υπάρχει άφθονος χρόνος για τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, σχεδόν τρεις μήνες.

Η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται λοιπόν να ανοίξει εντός του Μαρτίου. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου.

Σημαντική αλλαγή φέτος είναι η δυνατότητα που υπάρχει στα ζευγάρια να υποβάλλουν κοινή δήλωση. Η ηλεκτρονική δήλωση γινόταν ως τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά φαίνεται ότι αναλογικά λίγα ζευγάρια επέλεξαν τη δυνατότητα – μόλις  22.500 ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Με ή χωρίς κοινή δήλωση, κάθε μέλος του ζευγαριού θα λάβει χωριστό εκκαθαριστικό.

Μέσα στον Ιούλιο η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να εκδώσει και τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ.

Οι φορολογικές αρχές σχεδιάζουν να ενσωματώσουν φέτος την επιστροφή φόρου που τυχόν θα έχουν οι φορολογούμενοι με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Ετσι δεν αποκλείεται πολλοί να μην πάρουν καθόλου επιστροφή, γιατί η ΑΑΔΕ θα τη συμψηφίσει με την οφειλή για τον ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, από τον Ιούλιο σχεδιάζεται να αρχίσει και η καταβολή του φόρου εισοδήματος που και φέτος θα είναι σε τρεις δόσεις, ανά δύο μήνες η κάθε μία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...