1096
Η Μέγκαν δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της | CBS/YouTube

Μέγκαν: Ηθελα να αυτοκτονήσω – Το Μπάκιγχαμ ανησυχούσε μην είναι σκουρόχρωμο το παιδί μας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 11:13
Η Μέγκαν δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της
|CBS/YouTube

Μέγκαν: Ηθελα να αυτοκτονήσω – Το Μπάκιγχαμ ανησυχούσε μην είναι σκουρόχρωμο το παιδί μας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 11:13

Τέτοια βόμβα είχε να πέσει στο Μπάκιγχαμ από το 1995, όταν η Νταϊάνα είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική της συνέντευξη το bullying που είχε υποστεί από τη βασιλική οικογένεια. Πέρασαν 26 χρόνια και μία ακόμα σύζυγος μέλους της «Εταιρείας», η Μέγκαν Μαρκλ, έγινε η αιτία να βλέπουν νέους εφιάλτες στο παλάτι.

Μετά τα γαργαλιστικά αποσπάσματα που έδινε στη δημοσιότητα όλη την περασμένη εβδομάδα το CBS, σαν το μαρτύριο της σταγόνας, η πολύκροτη συνέντευξη της 39χρονης Αμερικανίδας και του πρίγκιπα Χάρι στην Οπρα Γουίνφρεϊ προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ –και θα προβληθεί στη Βρετανία το βράδυ της Δευτέρας. Η βασίλισσα Ελισάβετ, πάντως, ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας για το περιεχόμενό της.

Τι ειπώθηκε, λοιπόν, σε αυτή τη συνέντευξη που είχε διαφημιστεί ως «σοκαριστική», κόστισε στο CBS μεταξύ 7 και 9 εκατ. δολάρια και μετά την προβολή της, οι New York Times έγραψαν ότι «η Οπρα μάς θύμισε πώς πρέπει να γίνονται οι συνεντεύξεις»;

  • Η βασιλική οικογένεια ανησυχούσε πως το πρώτο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν θα ήταν υπερβολικά «σκουρόδερμο» για τα δικά της στάνταρ.
  • Η Μέγκαν ασφυκτιούσε υπό την πίεση του Μπάκιγχαμ, σκεφτόταν πολύ σοβαρά την αυτοκτονία και για πολύ καιρό δεν μπορούσε να πει κάτι στον Χάρι, γιατί δεν ήθελε να είναι η αιτία που θα ξαναζούσε την τραγική ιστορία της μητέρας του.
  • Οταν ζήτησε βοήθεια από το παλάτι, και συγκεκριμένα να δει έναν ψυχολόγο, η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υπάλληλος του Μπάκιγχαμ και για αυτό θα πρέπει να απευθυνθεί σε εξωτερική πηγή, αλλά επειδή είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, αυτό αποκλείεται! (Και αυτό παρόλο που οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, ως γιοι της Νταϊάνα, συμμετείχαν σε μεγάλη καμπάνια για την ψυχική υγεία στη Βρετανία.)
  • Το Μπάκιγχαμ δεν είχε καμία πρόθεση να την προστατέψει από τα ψέματα των ταμπλόιντ.
  • Η Μέγκαν είχε πολύ καλή σχέση με τη βασίλισσα και απεριόριστο σεβασμό απέναντί της. Η Ελισάβετ της φέρθηκε καλά, το πρόβλημα ήταν με κάποια άλλα μέλη της οικογένειας και κυρίως με τον μηχανισμό του παλατιού, που την υποτιμούσαν και την έβλεπαν ως απειλή για τη φήμη της οικογένειας, επειδή δεν τηρούσε τα πρότυπά της Εταιρείας: για κακή τους τύχη, ήταν Αμερικανίδα, διαζευγμένη, μεγαλύτερη του πρίγκιπα, και βέβαια, το χειρότερο όλων για το Μπάκιγχαμ, μαύρη (από μαύρη μητέρα και λευκό πατέρα).
  • Τρεις ημέρες πριν από τον γάμο τους («ένα σόου για την τηλεόραση, τους 600 εκλεκτούς καλεσμένους και τον υπόλοιπο κόσμο»), ο Χάρι και η Μέγκαν κάλεσαν τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι στο σπίτι τους, και τους πάντρεψε στον κήπο χωρίς την παρουσία τρίτων.
  • Ο πρίγκιπας Κάρολος θύμωσε με τον Χάρι και σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματά του για ένα διάστημα.

Η 39χρονη Αμερικανίδα δήλωσε στην Οπρα ότι ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί τι την περίμενε από τη στιγμή που παντρεύτηκε ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και ότι έφτασε να σκέφτεται την αυτοκτονία.

Πρόσθεσε ότι η Εταιρεία, όπως αποκαλούν την οικογένεια τα ίδια τα μέλη της, την είχε αναγκάσει σε σιωπή και ότι κώφευσε στις εκκλήσεις της για βοήθεια.

«Απλώς δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Και αυτή ήταν μια πολύ καθαρή και πραγματική και τρομακτική, διαρκής σκέψη. Και θυμάμαι ότι ο Χάρι απλώς με παρηγορούσε σαν μωρό», σημείωσε η Μέγκαν, σκουπίζοντας τα δάκρυά της.

Ο 36χρονος Χάρι είπε ότι ήταν τρομερά δύσκολη περίοδος και για τον ίδιο και ότι όταν η Μέγκαν τού αποκάλυψε τις σκέψεις της για αυτοκτονία, «βρέθηκα σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος και δεν ήξερα τι να κάνω».

Ο δούκας του Σάσεξ πρόσθεσε ότι άφησε τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω έλλειψης κατανόησης και επειδή ανησυχούσε ότι η ιστορία με τη μητέρα του επαναλαμβάνεται και έπρεπε να προλάβει μια νέα τραγική κατάληξη.

Στην ερώτηση τι θα έλεγε η μητέρα του για τα γεγονότα αυτά, ο Χάρι είπε: «Νομίζω ότι θα αισθανόταν πολύ θυμωμένη με το πώς εξελίχθηκε αυτό και πολύ λυπημένη».

Οσον αφορά τον ρατσισμό του παλατιού, η Μέγκαν σημείωσε ότι το Μπάκιγχαμ είχε αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο τους Αρτσι, ο οποίος τον Μάιο θα γίνει δύο ετών, επειδή υπήρχαν ανησυχίες εντός της βασιλικής οικογένειας «σχετικά με το πόσο σκούρο μπορεί να ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν».

«Αυτό μου μεταφέρθηκε από τον Χάρι, αυτές ήταν οι συζητήσεις που η οικογένεια είχε μαζί του», ανέφερε η Μέγκαν στη συνέντευξη.

Η Μέγκαν και ο Χάρι αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα πρόσωπα που είχαν εκφράσει τις ανησυχίες για το χρώμα του Αρτσι.

Ο Χάρι δήλωσε επίσης ότι η οικογένειά του τους απέκοψε οικονομικά και ότι ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, αρνείτο να του μιλήσει στο τηλέφωνο για ένα διάστημα.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έπληξε τη γιαγιά του με την απόφασή του να αποχωρήσει από τη βασιλική ζωή.

«Είχα τρεις συνομιλίες με τη γιαγιά μου και δύο συνομιλίες με τον πατέρα μου προτού σταματήσει να δέχεται τα τηλεφωνήματά μου. Και μετά είπε (ο πατέρας μου), “μπορείς να τα κάνεις γραπτά όλα αυτά”;».

Ο Χάρι πρόσθεσε ότι αισθάνεται «πολύ απογοητευμένος» από τον πατέρα του και συνέχισε: «Η οικογένειά μου κυριολεκτικά με απέκοψε οικονομικά».

Ο πρίγκιπας δήλωσε ότι ήταν και αυτός παγιδευμένος μέσα στη βασιλική οικογένεια και ότι η Μέγκαν τον «έσωσε».

«Διαφωνώ, νομίζω ότι αυτός (ο Χάρι) μας έσωσε όλους. Εσύ πήρες μια απόφαση που σίγουρα έσωσε τη ζωή μου», είπε η Μέγκαν σε εκείνο το σημείο της συνέντευξης.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον γάμο της στον Πύργο των Γουίνδσορ, η Μέγκαν περιέγραψε κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία δεν κατονόμασε, ως βάναυσα, ανειλικρινή και ένοχα για ρατσιστικά σχόλια.

Η Μέγκαν είπε στην Οπρα ότι κάποιοι εντός της βασιλικής οικογένειας όχι μόνον απέτυχαν να την προστατεύσουν από κακόβουλους ισχυρισμούς, αλλά είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους.

«Μόλις είχαμε παντρευτεί και όλα άρχισαν πραγματικά να γίνονται χειρότερα και κατάλαβα ότι όχι μόνον εμένα δεν με προστάτευαν, αλλά ότι ήταν πρόθυμοι να πουν ψέματα για να προστατεύσουν άλλα μέλη της οικογένειας», είπε.

Η Μέγκαν έφερε ως παράδειγμα τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι είχε κάνει την Κέιτ Μίντλετον να κλάψει πριν από τον γάμο της με τον Χάρι, για τα λουλούδια της τελετής και σημείωσε ότι αυτό ήταν ένα σημείο καμπής στις σχέσεις της με τα ΜΜΕ και το παλάτι.

«Το αντίθετο συνέβη. Λίγες μέρες πριν από τον γάμο, η Κέιτ είχε αναστατωθεί με κάτι, το οποίο είχε σχέση –ναι, το θέμα ήταν σωστό– με τα φορέματα των κοριτσιών, με τα λουλούδια, και με έκανε να κλάψω. Και πραγματικά με πλήγωσε». Η Μαρκλ δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν, καθώς, όπως είπε, η Κέιτ Μίντλεντον της ζήτησε συγγνώμη αργότερα, και δεν θεωρεί σωστό να το συζητήσει περισσότερο.

Η Μέγκαν δήλωσε επίσης ότι δεν είχε καταλάβει τι την περίμενε μετά τον γάμο της με τον οποίο μπήκε στη βασιλική οικογένεια και «προχώρησε σε αυτόν με αφέλεια».

Τέλος, το ζευγάρι αποκάλυψε επίσης ότι το δεύτερο παιδί που περιμένουν είναι κορίτσι.

Το Μπάκιγχαμ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τη συνέντευξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...