810
To 2018 o Χάρι και η Μέγκαν ακόμα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' στο ίδιο δωμάτιο. Τώρα... | POOL NEW/REUTERS

Ολοκληρωτικός πόλεμος: Μπάκιγχαμ εναντίον Χάρι και Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 13:07
To 2018 o Χάρι και η Μέγκαν ακόμα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' στο ίδιο δωμάτιο. Τώρα...
| POOL NEW/REUTERS

Ολοκληρωτικός πόλεμος: Μπάκιγχαμ εναντίον Χάρι και Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 13:07

Η λαϊκή Daily Mirror δεν είχε κανέναν λόγο να δείξει δημοσιογραφική αυτοσυγκράτηση: σε ένα εκτυφλωτικό πρωτοσέλιδο έκανε λόγο την Πέμπη για «ολοκληρωτικό πόλεμο» που φέρνει τη «μοναρχία σε κρίση»: η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ κήρυξε πόλεμο στον Χάρι και στη Μέγκαν Μαρκλ, διατάσσοντας έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά της Μέγκαν Μάρκλ κατά του προσωπικού όσο ήταν στο παλάτι. Επίσης έκανε λόγο για «εξόριστο ζευγάρι» που καταγγέλλει από την πλευρά του εκστρατεία συκοφάντησης.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα ίσως να μην υπερβάλλει και τόσο, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραδοσιακά θεωρείται τρόπον τινά αντιβασιλική. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας δικαιούται να διαβάσει σκοπιμότητα στην έρευνα που διατάχθηκε ξαφνικά (από τη βασίλισσα εις βάρος της δούκισσας του Σάσεξ, από τη γιαγιά εναντίον της συζύγου του εγγονού της) και στις καταγγελίες περί bullying οι οποίες διέρρευσαν την Τετάρτη στον Τύπο (στους λονδρέζικους Times).

Να διαβάσει δηλαδή μια προσπάθεια ροκανίσματος του Χάρι και της Μέγκαν λίγα 24ωρα πριν από την προβολή της πολυσυζητημένης συνέντευξής τους στην Οπρα Γουίνφρεϊ, όπου αναμένεται να βγάλουν μυστικά του Μπάκιγχαμ στη φόρα.

Η Μέγκαν Μαρκλ κατηγόρησε τα ανάκτορα ότι «διαιωνίζουν ψεύδη» για την ίδια και τον σύζυγό της και πρόσθεσε πως το ζεύγος δεν θα σιωπήσει και θα πει τη δική του ιστορία.

Αυτό απάντησε σε ερώτηση της Οπρα, σε νέο διαφημιστικό απόσπασμα της συνέντευξης που κυκλοφόρησε στην αμερικανική τηλεόραση.

Το βίντεο προβλήθηκε λίγες ώρες αφού τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέφρασαν τη «μεγάλη ανησυχία» τους για το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των Times της Τετάρτης, σύμφωνα με το οποίο βοηθοί που ήταν στην υπηρεσία της αμερικανίδας ηθοποιού πριν από δύο χρόνια –όσο δηλαδή το ζευγάρι έμενε ακόμα στη Βρετανία ως μέλος της βασιλικής οικογένειας– ήταν αποδέκτες κακοποιητικής συμπεριφοράς από την ίδια.

Το πρωτοσέλιδο των Times την Τετάρτη, αποκαλύπτοντας τις καταγγελίες μελών του προσωπικού του Μπάκιγχαμ κατά της Μέγκαν Μαρκλ

Μετά το δημοσίευμα, η Χάρι και η Μέγκαν εξέδωσαν δήλωση αρνούμενοι ότι εκείνη παρενόχλησε ή εκφόβισε οποιονδήποτε.

Μέσω εκπροσώπου της, η Μέγκαν εξέφρασε τη «θλίψη» της για τις κατηγορίες. Η δούκισσα του Σάσεξ «θλίβεται από την τελευταία αυτή επίθεση εναντίον του προσώπου της, πόσο μάλλον που η ίδια υπήρξε θύμα παρενόχλησης και εμπλέκεται στη στήριξη εκείνων που έχουν υποστεί πόνο και τραυματικά γεγονότα. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δουλειά της για να υπερασπίζεται τη συμπόνοια σε ολόκληρο τον κόσμο και να συνεχίσει να πασχίζει να δίνει το παράδειγμα για το σωστό», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Στο νέο απόσπασμα της συνέντευξης, που προβλήθηκε την Τετάρτη στις ΗΠΑ, η Οπρα ρωτά την Μέγκαν: «Πώς αισθάνεσθε που το παλάτι θα σας ακούσει να λέτε σήμερα τη δική σας αλήθεια;».

Και η δούκισσα απαντά: «Δεν ξέρω πώς είναι δυνατό να περίμεναν ότι έπειτα απ’ όλον αυτό τον καιρό θα μέναμε σιωπηλοί, εφόσον υπάρχει ένας ενεργός ρόλος που “η Εταιρεία” παίζει διαιωνίζοντας ψεύδη για μας». Η Εταιρεία (The Firm) είναι η ονομασία που η ίδια η βρετανική βασιλική οικογένεια χρησιμοποιεί μερικές φορές.

«Και αν αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο να χάσουμε πράγματα, θέλω να πω πως ήδη έχουν χαθεί πολλά», πρόσθεσε η Μέγκαν.

Το παλάτι όμως, στο οποίο δεν άρεσε καθόλου η ιδέα της συνέντευξης στην Οπρα, η πρώτη κοινή και εφ’όλης της ύλης από τότε που ο Χάρι και η Μέγκαν έφυγαν από τη Βρετανία, πριν ένα χρόνο, κήρυξε πόλεμο εναντίον τους και πέρασε στην αντεπίθεση.

Ετσι, ανώνυμη πηγή, που επικαλούνται οι Times, ανέφερε ότι ένας βοηθός του Χάρι και της Μέγκαν διαμαρτυρήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 υποστηρίζοντας ότι εκείνη είχε κάνει μερικούς από τους βοηθούς της να κλάψουν και είχε μεταχειρισθεί άλλους τόσο άσχημα που παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χάρι είχε ζητήσει από έναν βοηθό, ο οποίος έχει πλέον φύγει από το προσωπικό του Μπάκιγχαμ, να αποσύρει την προσφυγή με αποτέλεσμα αυτή να μην προχωρήσει ποτέ.

Οι Times ανέφεραν, πως μια προσφυγή για παρενόχληση βοηθών είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο 2018 από τον Τζέισον Κνάουφ, τότε γραμματέα Επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν.

Οι δικηγόροι του ζεύγους δήλωσαν στην εφημερίδα ότι «την χρησιμοποιούν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να διαδώσουν μια παντελώς ψεύτικη ιστορία».

Η συνέντευξη στην Οπρα, που θα μεταδοθεί στις 7 Μαρτίου, αναμένεται με ανυπομονησία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι «ανακτορικοί» συντάκτες περιμένουν αποκαλύψεις από το ζευγάρι, το οποίο δεν είχε κρύψει τη δυσφορία του στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, κάτι που οδήγησε στην αποχώρησή του.

Εκφράζοντας την «ανησυχία» του, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τις κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος της δούκισσας του Σάσεξ.

«Είμαστε ξεκάθαρα πολύ ανήσυχοι από τις κατηγορίες στους Times μετά τους ισχυρισμούς που έκαναν πρώην εργαζόμενοι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ», επισημαίνουν τα ανάκτορα σε δελτίο Τύπου.

«Κατά συνέπεια, η ομάδα ανθρωπίνων πόρων θα εξετάσει τα όσα αποκαλύφθηκαν στο άρθρο», συμπληρώνεται.

«Τα μέλη του προσωπικού, που ενεπλάκησαν εκείνη την εποχή, περιλαμβανομένων όσων αποχώρησαν από τον βασιλικό οίκο, θα κληθούν να συμμετάσχουν για να δούμε εάν μπορούν να αντληθούν διδάγματα», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως το Μπάκιγχαμ «δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί την παρενόχληση στον χώρο εργασίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...