363
Ο Μάικ Πομπέο μιλά στα υψίπεδα του Γκολάν, την περασμένη Πέμπτη | Patrick Semansky/Pool via REUTERS

Με το βλέμμα στις εκλογές του 2024 η διεθνής περιοδεία του Πομπέο

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 19:20
Ο Μάικ Πομπέο μιλά στα υψίπεδα του Γκολάν, την περασμένη Πέμπτη
|Patrick Semansky/Pool via REUTERS

Με το βλέμμα στις εκλογές του 2024 η διεθνής περιοδεία του Πομπέο

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 19:20

Οσο ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να ανακαλύψει με το ζόρι νοθεία στις αμερικανικές εκλογές, ο Μάικ Πομπέο ολοκληρώνει τη 1οήμερη περιοδεία του σε επτά χώρες με το βλέμμα στραμμένο στην προεκλογική του εκστρατεία για το 2024.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Τραμπ, έχει βλέψεις για το Οβάλ Γραφείο, σύμφωνα με τους λονδρέζικους Times, αλλά μπορεί να του τις χαλάσει ο ίδιος ο πρόεδρος ή ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

«Οι εκδρομές του Πομπέο στην Δυτική Οχθη και στα Υψώματα του Γκολάν δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική και τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της Αμερικής, αλλά μόνον με τις δικές του φιλοδοξίες για το 2024», έγραψε ο σύμβουλος του Carnegie Endowment for International Peace Ααρον Ντέιβιντ Μίλερ.

Από κύκλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα σενάρια διαψεύστηκαν, ενώ ο ίδιος ο Πομπέο δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά και δεν έχει διαψεύσει ποτέ τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες.

«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα μπορούσα να κάνω για την Αμερική», είχε απαντήσει ο Πομπέο το καλοκαίρι, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρόεδρος στην μετά Τραμπ εποχή.

Στην Ντόχα, του Κατάρ, ο Πομπέο συναντήθηκε με τους διαπραγματευτές της συμφωνίας ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν / Twitter

Πάντως, ο υπερσυντηρητικός Πομπέο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ψήφους των χριστιανών και δη των αμερικανών Ευαγγελικών, οι οποίοι υποστηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους, κάνοντας στάσεις σε σημεία μεγάλης χριστιανικής σημασίας, όπως το Φανάρι, όπου επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά κανέναν τούρκο αξιωματούχο, και μνημεία που σχετίζονται με τον Ιησού στους Αγιους Τόπους. Ακόμα και στη Γεωργία, συναντήθηκε με τον εκεί πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που επικαλείται αμερικανικό δίκτυο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διαρκείς συσκέψεις και συναντήσεις με συμβούλους χάραξης πολιτικής στρατηγικής και μάρκετινγκ, κινείται υπερδραστήρια στα λόμπι των Ευαγγελιικών, των υπερσυντηρητικών Ρεπουμπλικανών και της εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ, και ηγείται των αντι-ΛΟΑΤΚΙ κινημάτων, όπως και της εκστρατείας κατά των αμβλώσεων.

Ως πρώην διευθυντής της CIA, πρώην γερουσιαστής του Κάνσας, και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ και του Χάρβαρντ, πληροί όλα τα κριτήρια για να ηγηθεί των σκληροπυρηνικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...