417
Η Τραμπουλσί στο Βαραντέρο, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία της | Facebook

Κούβα: Σοκ από την άγρια δολοφονία καναδής τουρίστριας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 12:10
Η Τραμπουλσί στο Βαραντέρο, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία της
|Facebook

Κούβα: Σοκ από την άγρια δολοφονία καναδής τουρίστριας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 12:10

Η οικογένεια της Αντουανέτ Τραμπουλσί αναζητά απαντήσεις μετά τη δολοφονία της 52χρονης από το Μόντρεαλ, η οποία έκανε τουρισμό στην Κούβα.

Η Τραμπουλσί βρέθηκε νεκρή σε μια παραλία στο Βαραντέρο της Κούβας, την Τρίτη.

Ο ξάδερφος της Τραμπουλσί, Σάμι Σούσα, είπε σε καναδούς δημοσιογράφους ότι οι Αρχές της νησιωτικής χώρας τον ενημέρωσαν για τον θάνατό της.

Η Τραμπουλσί, μητέρα τεσσάρων παιδιών, «αγαπούσε τη μουσική, αγαπούσε τον χορό. Της άρεσε να τραβάει φωτογραφίες, γιατί ήθελε να δημιουργήσει αναμνήσεις για τον εαυτό της και για την οικογένειά της. Ζούσε μια όμορφη ζωή», ισχυρίστηκε ο Σούσα.

Η άτυχη 52χρονη, ο οποία ήταν καθαρίστρια στο νοσοκομείο Sacré-Coeur στο βόρειο Μόντρεαλ, άρχισε να επισκέπτεται τακτικά την Κούβα πριν από αρκετά χρόνια και ερωτεύτηκε τη χώρα, πηγαίνοντας εκεί αρκετά συχνά. «Κάθε φορά που πήγαινε εκεί, ανακάλυπτε εκ νέου τη χώρα», είπε ο Σούσα.

Πολλές από τις φωτογραφίες της Τραμπουλσί στο Facebook φαίνεται όντως να έχουν τραβηχτεί στην Κούβα, με την ίδια να ποζάρει σε αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, αθλητικά ρούχα και την κουβανέζικη σημαία ανά χείρας.

Οσο για τις συνθήκες θανάτου της, ακόμη καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου. Ο Σούσα λέει ότι η ξαδέλφη του πέταξε αεροπορικώς στην Κούβα την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Είχε νοικιάσει δωμάτιο σε μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση που ονομάζεται Casa Gladys.

Μια μέρα μετά την άφιξή της, το Σάββατο το πρωί, πήγε στην παραλία, σύμφωνα με τον Σούσα που είδε φωτογραφίες που δημοσίευσε η Τραμπουλσί στο Facebook.

Το βράδυ, υποτίθεται ότι έπρεπε να συναντήσει έναν κουβανό φίλο της, αλλά ποτέ της δεν εμφανίστηκε σε αυτό το ραντεβού.

Η Σούσα λέει ότι μίλησε με τον φίλο της αυτό, ο οποίος κάλεσε την κουβανική αστυνομία την Κυριακή το πρωί επειδή δεν είχε κανένα νέο από την Τραμπουλσί.

Με τη σειρά της η αστυνομία περίμενε 48 ώρες για να δει αν η 52χρονη θα έδινε σημάδια ζωής, αλλά καθώς δεν το έκανε μέχρι την Τρίτη, έψαξαν στο δωμάτιό της και είδαν τα υπάρχοντά της να είναι ακόμα εκεί. Βρήκαν το άψυχο σώμα της αμέσως μετά σε μια κοντινή παραλία του τουριστικού θερέτρου.

Ο Σούσα λέει ότι αυτός και η οικογένειά της θέλουν να μάθουν τι συνέβη στην Τραμπουλσί, η οποία θεωρούσε την Κούβα «δεύτερο σπίτι της». «Ηταν η τακτική ρουτίνα της να πηγαίνει εκεί όποτε μπορούσε», καταλήγει ο Σούσα.

Εξίσου ανάστατοι είναι, φυσικά, και οι ίδιοι οι μόνιμοι κάτοικοι του Βαραντέρο, οι οποίοι λένε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί μια τόσο αποτρόπαιη δολοφονία στο θέρετρο. Και με τη σειρά τους φοβούνται ότι ίσως η είδηση της δολοφονίας αποτρέψει πολλούς χιλιάδες τουρίστες από το να επιλέξουν το Βαραντέρο ως τον προορισμό των διακοπών τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...