229
Μεξικανός αστυνομικός περιπολεί την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό | Reuters

Μάχη συμμοριών στο Μεξικό αφήνει πίσω της 20 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 22:14
Μεξικανός αστυνομικός περιπολεί την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό
|Reuters

Μάχη συμμοριών στο Μεξικό αφήνει πίσω της 20 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 22:14

Οι μεξικανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για μια μάχη ανάμεσα σε δύο συμμορίες που άφησε πίσω της τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Το συμβάν σημειώθηκε σε μια μεθοριακή πόλη κοντά στην περιοχή Ταμαουλίπας που θα επισκεφθεί σε λίγες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται πως 17 από τα θύματα είχαν απανθρακωθεί.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για μια «μάχη μεταξύ δύο ομάδων», συμπληρώνοντας ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας αργότερα θα παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Μεξικανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι οι αρχές εντόπισαν χθες 20 πτώματα, 17 από αυτά απανθρακωμένα, έξω από τη Σιουδάδ Μιγκέλ Αλεμάν, περίπου 90 χιλιόμετρα από το Μακάλεν, απέναντι από τον ποταμό Ρίο Γκράντε.

Πέντε καμένα οχήματα βρέθηκαν επίσης κοντά στα θύματα, πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ άλλος αξιωματούχος ασφαλείας της πολιτείας ανέφερε σήμερα ότι ανασύρθηκαν 21 σοροί στο σημείο.

Η πολιτεία Ταμαουλίπας έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο βίαιες στο Μεξικό, την οποία λυμαίνονται συμμορίες που πολεμούν για τον έλεγχο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, με εκβιασμούς και εκμετάλλευση μεταναστών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα κατά τη διάρκεια των επί χρόνια συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και των αντιμαχόμενων καρτέλ ναρκωτικών.

Ο Τραμπ κατευθύνεται στο Μακάλεν, στο Τέξας, στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό, συνεχίζοντας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αν το Κονγκρέσο δεν συμφωνήσει στην απαίτησή του να χορηγήσει κονδύλια για την ανέγερση του πολυπόθητου για αυτόν τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού.