414
Ο Μάικλ Τζάκσον και πάλι στο «εδώλιο του κατηγορουμένου» μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του | YouTube

Ντοκιμαντέρ «κατηγορεί» τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 19:35
Ο Μάικλ Τζάκσον και πάλι στο «εδώλιο του κατηγορουμένου» μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του
|YouTube

Ντοκιμαντέρ «κατηγορεί» τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 19:35

Το «Leaving Neverland», ένα ντοκιμαντέρ που κατηγορεί ανοιχτά τον Μάικλ Τζάκσον πως κακοποίησε σεξουαλικά δυο νεαρά αγόρια, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο εφετινό Sundance Film Festival και ήδη, όπως είναι φυσικό, συζητείται έντονα.

«Στο απόγειο της δόξας του, ο Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε μακροχρόνιες σχέσεις με δύο αγόρια, ηλικίας 7 και 10 ετών, και τις οικογένειές τους. Τώρα στα 30 τους, αφηγούνται την ιστορία του πώς κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τζάκσον και πώς κατάφεραν να το διαχειριστούν μέσα στα επόμενα χρόνια», αναφέρεται στην περίληψη της υπόθεσης.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, το ντοκιμαντέρ είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, έχει συνολική διάρκεια 233 λεπτά και ο τίτλος «Leaving Neverland» αναφέρεται στο διάσημο ράντσο του τραγουδιστή στην Καλιφόρνια, που πήρε το όνομά του από τη «Χώρα του Ποτέ» (Neverland) του δημοφιλή ήρωα του παραμυθιού, «Πίτερ Παν». Στο επερχόμενο φεστιβάλ του Σάντανς που θα διεξαχθεί μεταξύ 24 Ιανουαρίου με 3 Φεβρουαρίου 2019, το συγκεκριμένο και ήδη αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας «Special Events».

Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή υπογράφει ο Νταν Ριντ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από ντοκιμαντέρ όπως «The Valley», «Terror in Mumbai» και «The Paedophile Hunter».

Ο Μάικλ Τζάκσον με τον Γουέιντ Ρόμπσον, ο οποίος αφού ενηλικιώθηκε, κατέθεσε μήνυση κατά του Τζάκσον για σεξουαλική παρενόχληση. Η φωτογραφία αυτή βρίσκεται στο σάιτ του σκηνοθέτη του νέου ντοκιμαντέρ κι έτσι όλοι υπέθεσαν ότι ο Ρόμπσον θα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό (Amos Pictures)

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν οι κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον θα είναι το αποκλειστικό αντικείμενο του ντοκιμαντέρ και ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν σε αυτό, καθώς στο παρελθόν είναι αρκετοί εκείνοι  που έχουν κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση που είχαν υποστεί από τον θρύλο της μουσικής βιομηχανίας.

Οπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, τα δύο αδέρφια που κατηγόρησαν τον Τζάκσον για κακοποίηση κατά τη διάρκεια σχετικής δίκης το 2005, είναι τώρα μόλις 20 ετών. Ο χορογράφος Γουέιντ Ρόμπσον, 36 ετών σήμερα, είχε καταθέσει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Τζάκσον το 2013 (ο Τζάκσον απεβίωσε το 2009), υποστηρίζοντας πως τον παρενόχλησε όταν ήταν 7 ετών.

Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Την ίδια στιγμή, στην κεντρική σελίδα του σάιτ Amos Pictures του σκηνοθέτει Νταν Ριντ υπάρχει η φωτογραφία του Τζάκσον με τον Ρόμπσον, και πολλοί το θεώρησαν ως απόδειξη πως ο Ρόμπσον θα εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ.

Εκπρόσωπος της Neverland αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες. «Μία ακόμη παραγωγή σε μία εξοργιστική και θλιβερή απόπειρα να εκμεταλλευτούν στον βωμό του χρήματος τον Μάικλ Τζάκσον», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...