336
Η Μαριέτα Γιαννάκου στη Βουλή | Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μαριέττα Γιαννάκου: Θα καταψηφίσω άρθρο στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 15:45
Η Μαριέτα Γιαννάκου στη Βουλή
|Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μαριέττα Γιαννάκου: Θα καταψηφίσω άρθρο στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 15:45

Να αποσυρθεί άρθρο από το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, ζήτησε η πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας ότι θα το καταψηφίσει.

Η βουλευτής αντιδρά για τη ρύθμιση που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και επιτρέπει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να δημιουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών (ΧΕΧ).

Η κυρία Γιαννάκου ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο από το νομοσχέδιο, συμφώνησε με την άποψη του ΚΚΕ όσον αφορά την αλλαγή όλης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, και προειδοποίησε ότι αν το άρθρο δεν αποσυρθεί θα το καταψηφίσει δημοσίως στην ολομέλεια.

«Αυτό το άρθρο του υπουργείου Υγείας κ. υπουργέ για ΧΕΧ, να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια».

Το άρθρο που υπάρχει στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας, επί της ουσίας διευρύνει ρύθμιση που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε εκτός από συγκεκριμένους φορείς όπως το  ΚΕΘΕΑ , τα νοσοκομεία κ.α., να μπορούν να λειτουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών και οι Οργανισμοί Τοπικοί Αυτοδιοίκησης.

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

«Η διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων για χρήση ναρκωτικών ουσιών και από τους ΟΤΑ, αντιμετωπίζει ένα ανθρωπιστικό ζήτημα προστατεύοντας τόσο τους χρήστες από μολυσματικές ασθένειες όσο και τη δημόσια υγεία. Δεν έχει να κάνει με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν αφορά χρήση με τη συμμετοχή του κράτους, για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, είπε, ουσιαστικά θεσπίζονται επιτηρούμενοι χώροι από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν ναρκωτικές ουσίες κάτω από ασφαλέστερες και υγιεινότερες συνθήκες.

«Είναι σαφές ότι η διάταξη υπάρχει, ψηφίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δυο μήνες πριν τις εκλογές και αυτό που γίνεται είναι ότι προστίθενται και οι ΟΤΑ στο να μπορούν να λειτουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...