432
H Μαρία Σάκκαρη δείχνει να μην το πιστεύει. Εχει κάνει ήδη την υπέρβαση, αλλά δείχνει έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα | REUTERS/Issei Kato

Μαρία έτοιμη για όλα!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 10:06
H Μαρία Σάκκαρη δείχνει να μην το πιστεύει. Εχει κάνει ήδη την υπέρβαση, αλλά δείχνει έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα
|REUTERS/Issei Kato

Μαρία έτοιμη για όλα!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 10:06

Γράφει ιστορία, στο Αυστραλιανό Οπεν, η Μαρία Σάκκαρη. Νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) τη Μάντισον Κις, Νο 10 του ταμπλό, και προχώρησε -για πρώτη φορά στην καριέρα της- στον τέταρτο γύρο ενός Γκραν Σλαμ. Η τελευταία ελληνίδα τενίστρια που είχε προκριθεί στις 16 καλύτερες στη Μελβούρνη, ήταν η Λένα Δανιηλίδου το 2003.

Εμοιαζε με κατάρα. Η Μαρία πάλευε, έδινε τον καλύτερό της εαυτό σχεδόν σε κάθε major τουρνουά, όμως ποτέ δεν κατάφερνε να περάσει τον τρίτο γύρο. «Δεν γίνεται να μείνω για πάντα κολλημένη στον τρίτο γύρο», έλεγε πριν από δύο εικοσιτετράωρα. Κι αυτή τη φορά δεν έχασε την αυτοπεποίθησή της απέναντι στο μεγάλο όνομα που στεκόταν απέναντί της, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Επαιξε καταπληκτικό τένις και κατατρόπωσε την Κις (φιναλίστ του Αμερικανικού Οπεν το 2017) σε μόλις 75 λεπτά.

Πήρε, επιτέλους, αυτό που άξιζε. Και στις πρώτες on-court δηλώσεις της μετά τον αγώνα η 24χρονη πρωταθλήτρια έλαμπε από ευτυχία: «Πάλευα πολύ σε κάθε Γκραν Σλαμ. Πάντα σταματούσα στον τρίτο γύρο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα στον τέταρτο. Είναι μια μεγάλη ημέρα για μένα, μπροστά σε αυτό το υπέροχο κοινό. Τώρα θέλω να απολαύσω την ημέρα και να μη σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι. Το μόνο που θέλω, είναι να απολαύσω τη Μελβούρνη». Μερικά μέτρα πιο μακριά, ο πατέρας της την παρακολουθούσε βουρκωμένος.

Στη «Margaret Court Arena» η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια του καιρού μας μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με δύο μπρέικ διαφορά (4-1), αντιμετώπισε εξαιρετικά το σερβίς της Αμερικανίδας και την υποχρέωσε σε αβίαστα λάθη, που στο τέλος έφτασαν τα 40. Η Σάκκαρη είχε μόλις 21. Επίσης σέρβιρε πολύ καλά (65%) στο πρώτο και στο δεύτερο σερβίς. Οταν η Κις (24 ετών κι εκείνη, και No 11 στην παγκόσμια κατάταξη) βρήκε τον ρυθμό της και πίεσε, η Μαρία δεν «τα έχασε». Με φουλ επίθεση πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά, και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της.

Η Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία, περσινή φιναλίστ στη Μελβούρνη, κάτοχος δύο major τίτλων και Νο 8 στον Κόσμο, θα είναι (την Κυριακή) η επόμενη αντίπαλός της. Σπουδαία τενίστρια, όμως η Μαρία την έχει νικήσει δύο φορές, στις τρεις που βρέθηκαν αντιμέτωπες: μια στη Ρώμη και μια στο Σισνινάτι. Η Κβίτοβα είχε επικρατήσει στο Μαϊάμι. Αλλά, ακόμη κι αν δεν κατορθώσει να ξεπεράσει αυτό το ψηλό εμπόδιο, η Σάκκαρη έχει, ήδη, κάνει την υπέρβασή της σε αυτό το τουρνουά.

Δείχνει αλλιώτικη, στους τελευταίους της αγώνες. Πιο αποφασιστική, πιο ώριμη, πιο ψύχραιμη. Ετοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα της, όπως μας διαβεβαίωσε προ ημερών ο προπονητής της. Μια «νέα Μαρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...