208
Αμαχοι στην Μαριούπολη σε ένα από τα δεκάδες συγκροτήματα κατοικιών που έχουν καταστραφεί | REUTERS/Alexander Ermochenko

Μακρόν: Επιχείρηση από Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2022, 10:31
Αμαχοι στην Μαριούπολη σε ένα από τα δεκάδες συγκροτήματα κατοικιών που έχουν καταστραφεί
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Μακρόν: Επιχείρηση από Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2022, 10:31

Ανθρωπιστική επιχείρηση για την εκκένωση των κατοίκων της Μαριούπολης που το επιθυμούν, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η Γαλλία, σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Δεν είναι, για την ώρα γνωστό, πώς θα οργανωθεί η επιχείρηση και τους ρόλους που θα αναλάβουν οι τρεις χώρες. Είναι όμως αξιοπρόσεκτο και ίσως πρωτοφανές ότι θα συμπράξουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε ανακοινώσει την απόφασή του να ηγηθεί προσωπικά ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι γι’ αυτήν την ανθρωπιστική επιχείρηση, ξεκινούν συγκεκριμένες συζητήσεις με το δήμαρχο της Μαριούπολης, αλλά και σε συνεργασία με τις ουκρανικές Αρχές, ενώ θα γίνει διαπραγμάτευση και με τη ρωσική πλευρά.

Ο Μακρόν ανέφερε ότι θα μιλήσει με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τις επόμενες ώρες για αυτό το θέμα.

«Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Μακρόν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επιχείρηση, που θα προσπαθήσουν να φέρουν σε πέρας τις επόμενες ημέρες, θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι σήμερα στη Μαριούπολη έχουν μείνει μόνο 150.000 κάτοικοι (περίπου οι μισοί από αυτούς πριν από τον πόλεμο), οι οποίοι ζουν σε δραματικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...