244
Τα σχολεία άνοιξαν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα, αλλά κλείνουν και πάλι λόγω απεργίας | Nikos Libertas / SOOC

«Λουκέτο» σε δημοτικά και γυμνάσια την Τρίτη λόγω 24ωρης απεργίας

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 13:17
Τα σχολεία άνοιξαν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα, αλλά κλείνουν και πάλι λόγω απεργίας
|Nikos Libertas / SOOC

«Λουκέτο» σε δημοτικά και γυμνάσια την Τρίτη λόγω 24ωρης απεργίας

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 13:17

Μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να λειτουργούν ξανά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – έστω και υπό όρους και με την τήρηση αποστάσεων.

Ωστόσο αύριο Τρίτη, 9 Ιουνίου, δάσκαλοι και καθηγητές κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, διαφωνώντας με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και συντασσόμενοι στην πράξη με προτροπές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία και να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι ζητώντας την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν και συναυλία έξω από την Βουλή.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ζητεί «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας την Τρίτη στις 10 το πρωί. Η δεύτερη συζήτηση επί των άρθρων και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, μετά το τέλος των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...