199
Φοιτητές στον προθάλαμο σχολής του Αριστοτελείου |

Μεταδοτικός ο ιός της… λούφας: Πληθαίνουν τα αιτήματα φοιτητών για εξάμηνο χωρίς εξετάσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 17:39
Φοιτητές στον προθάλαμο σχολής του Αριστοτελείου
|

Μεταδοτικός ο ιός της… λούφας: Πληθαίνουν τα αιτήματα φοιτητών για εξάμηνο χωρίς εξετάσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 17:39

Την αρχή έκαναν οι φοιτητές του Αριστοτέλειου που, μεταξύ άλλων αιτημάτων, ζήτησαν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις, τις οποίες άλλωστε χαρακτήρισαν «σφαγείο».

Το… παράδειγμα των «μπροστάρηδων» του ΑΠΘ όμως, φαίνεται ότι ζήλεψαν και άλλοι «συνάδελφοί» τους από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τα Ιωάννινα.

Την ίδια στιγμή, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους «λουφαδόρους» που ζήτησαν κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις.

Μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή τους για τη διαμαρτυρία της περασμένης Τρίτης (εδώ) κάνουν λόγο για κατασυκοφάντηση των συλλογικών, συγκροτημένων αιτημάτων των φοιτητών,«αποπροσατολίζοντας από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές με την Εξεταστική, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας».

Οπως καταγγέλλουν, «η ηλεκτρονική Εξεταστική που επέλεξε σαν λύση το Υπουργείο Παιδείας είναι ουσιαστικά ομολογία των τεράστιων ελλείψεων σε εγκαταστάσεις, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας» και στο πλαίσιο αυτό καλούν όλους τους φοιτητές «να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, να γίνει η Εξεταστική δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Φυσικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...