269
|

Κυβερνητικές πηγές για Τζανερίκο: Hθελε να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 22:35

Κυβερνητικές πηγές για Τζανερίκο: Hθελε να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 22:35

Σκληρό μήνυμα για τις ενέργειες του παραιτηθέντος αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου εξέπεμψε το βράδυ της Μ. Τετάρτης η κυβέρνηση μέσω διαρροών.

Νωρίτερα, ο κ. Τζανερίκος δήλωσε ότι εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη –τη συνάντηση με τον οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου– συναντήθηκε και με δεύτερο «κυβερνητικό παράγοντα» με επίκεντρο την ψήφο του για το αποκαλούμενο «κόμμα Κασιδιάρη» και την τοποθέτηση του σε κάποια ανεξάρτητη αρχή στο μέλλον.

Κατά τον ίδιο, το πρόσωπο που συνάντησε είναι «εκτός πολιτικής» και λειτούργησε ως «αγγελιοφόρος» της κυβέρνησης, καθώς του μετέφερε μήνυμα σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκλογική τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Αρμόδιες πηγές απέδωσαν την αντίδραση του, όπως αυτή κλιμακώθηκε με τις παραπάνω δηλώσεις, στο γεγονός ότι δεν προήχθη στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία κατέχει σήμερα ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι κατά τις επαφές του ο κ. Τζανερίκος πλαισίωνε αυτή την επαγγελματική επιδίωξη με τη στήριξη που τυγχάνει από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Υπό αυτό το πρίσμα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν θα υφίστατο ούτως ή άλλως καμία συζήτηση, καθώς οι αποφάσεις της δεν κρίνονται με παζάρια, ούτε προσφέρει ανταλλάγματα για ζητήματα που αφορούν στη δημοκρατική λειτουργία και στην προστασία του κύρους των θεσμών.

Με βάση τα παραπάνω, όπως υπογράμμισε και ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, εξηγούνται και τα κίνητρα της αντίδρασης του κ. Τζανερίκου, τα οποία είναι προσωπικά.

Από την άλλη, τονίζουν οι πηγές, για την κυβέρνηση το μείζον είναι η δημιουργία ενός ευρέος δημοκρατικού αναχώματος κατά της καθόδου Κασιδιάρη στις εκλογές, και όχι η άρνηση του Χρήστου Τζανερίκου να κρίνει αρνητικά στην ανακήρυξη κομματικών συνδυασμών που στηρίζονται σε εγκληματικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...