401
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Μ. Τετάρτη | /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Οικονόμου διαψεύδει Τζανερίκο: Πολιτική επιλογή το «μπλόκο» σε Κασιδιάρη – δεν παζαρεύουμε με κανέναν

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 15:02
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Μ. Τετάρτη
|/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Οικονόμου διαψεύδει Τζανερίκο: Πολιτική επιλογή το «μπλόκο» σε Κασιδιάρη – δεν παζαρεύουμε με κανέναν

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 15:02

Σε κατηγορηματική διάψευση όσων υποστήριξε σε δηλώσεις του ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, περί απόπειρας επηρεασμού του -και μάλιστα έναντι ανταλλάγματος, ήτοι θέσης προέδρου σε κάποια από τις Ανεξάρτητες Αρχές- από στέλεχος της κυβέρνησης, προκειμένου -όπως υποστηρίζει -να συμβάλει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές, προέβη τη Μ. Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να υπάρξει», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου, για να προσθέσει στη σχετική δήλωσή του:

«Το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε συνταγματική δυνατότητα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογικές διαδικασίες, είναι μια βαθιά αξιακή και πολιτική επιλογή την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν».

«Από εκεί και πέρα -κατέληξε σε δηκτικό ύφος για τον κ. Τζανερίκο, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει- όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο αυτό ζήτημα και για τα λόγια τους και για τη στάση τους. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τη σοβαρότητα κανενός ανθρώπου».

Η επίμαχη δήλωση του αρεοπαγίτη είχε ως εξής: «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα “Ελληνες”, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!».

Κληθείς να διευκρινίσει με ποιον τρόπο έγινε η φερόμενη προσέγγισή του από τον ανώτατο – όπως ισχυρίζεται- κυβερνητικό παράγοντα, ο Χρήστος Τζανερίκος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας:

«Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Θέλησε όμως να… διευκρινίσει τους λόγους της παραίτησής του: «Οσο για την παραίτησή μου, αυτή -υποστήριξε- δεν έγινε συνεπεία πιέσεων που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι’ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι’ αυτό».

«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις», επέμεινε.

Οπως ήταν επόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αμέσως έσπευσε να μιλήσει για«πρωτοφανή παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη» και  «απόπειρα δωροδόκησης» δικαστών με υποσχέσεις για αξιώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...