560
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τη... φέτα |

Κυβέρνηση: Εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες και τυρέμπορες, στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν πολιτικοί φιδέμπορες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 16:26
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τη... φέτα
|

Κυβέρνηση: Εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες και τυρέμπορες, στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν πολιτικοί φιδέμπορες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 16:26

Εκτός από του συνήθεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις υψηλούς τόνους, η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια, είχε και συγκρίσεις τιμών επί συγκεκριμένων προϊόντων, με πρώτο το ελαιόλαδο και βεβαίως τη φέτα, που πλέον έχουν αρχίσει και λείπουν ή έστω να λιγοστεύουν στο τραπέζι των ελλήνων καταναλωτών.

Η -ατυχής κατά τα άλλα- σύγκριση των τιμών πώλησης του ελαιολάδου σε Ελλαδα και Γερμανία,  από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελακη, σε διαδοχικές  μάλιστα αναρτήσεις του -δείτε τις κάτω- (δεδομένου ότι ως μη εκλεγμένος απουσιάζει από την Ολομέλεια της Βουλής), αλλά και μία ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τη… φέτα με αφορμή όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για το εθνικό μας τυρί, προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, με χαρακτηρισμούς για αποτυχημένους λαδέμπορες ή/και τυρέμπορeς, αλλα και για «πολιτικούς φιδέμπορες».

«Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το παραθέτουμε εκ νέου (φωτό 1) μήπως και το καταλάβουν. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό)», αναφερει αρχικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Και συνεχιζει για το λάδι:

«Στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) (φωτό 2) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17) (φωτό 3).

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα. (φωτό 4,5,6,7).

«Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως κουβέντα για την χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου», επισημαινει δηκτικά  ο κ, Μαρινάκης και κλείνει τη δήλωση του ω ς εξής:

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...