493
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ έξω από τον χώρο της εκδήλωσης | Facebook

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η ιστορία έγραψε ποιος είπε “όχι” στο Βουκουρέστι

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:14
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ έξω από τον χώρο της εκδήλωσης
|Facebook

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η ιστορία έγραψε ποιος είπε “όχι” στο Βουκουρέστι

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:14

Ασπίδα προστασίας έναντι των επιθέσεων που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη στάση του στο Μακεδονικό, ύψωσε ο εξάδελφός του και υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του εκδήλωσης στις Σέρρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση, στο πλευρό του εξαδέλφου του, ενώ της κεντρικής ομιλίας του οικοδεσπότη προηγήθηκαν τοποθετήσεις από τον συγγραφέα του βιβλίου «Ωρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…», για τα γεγονότα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, Νίκο Στέφο, και από τον εκδότη – αναλυτή Σάββα Καλεντερίδη.

Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών μίλησε με θερμά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται είπε, μεταξύ άλλων, «για έναν άνθρωπο που ηγήθηκε της χώρας και της παράταξής μας, και την οδήγησε σε μεγάλες νίκες.Κράτησε σταθερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολους καιρούς, και έβαλε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα τ’άλλα. Και είχε εγκαίρως πει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την απόλυτη αλήθεια».

«Πρόεδρε, αν τότε σε είχαμε ακούσει, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά», τόνισε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό εν μέσω χειροκροτημάτων.

Εξηγώντας γιατί επέλεξε τα εθνικά θέματα ως αντικείμενο της κεντρικής του προεκλογικής εκδήλωσης, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θέλησε να υπογραμμίσει ότι τέτοιου είδους συγκεντρώσεις «πιστοποιούν ότι ο υγιής πατριωτισμός αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της παράταξής μας. Και μάλιστα είναι αυτό το στοιχείο, που όλο και περισσότερους συμπολίτες μας τους κρατά κοντά μας και τους απομακρύνει από τα άκρα».

«Και επειδή αυτές τις μέρες, στην προεκλογική τους αγωνία, προσπαθούν αν κάνουν το μαύρο άσπρο, με ανιστόρητα δημοσιεύματα, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η ιστορία έγραψε ποιος είπε όχι στο Βουκουρέστι και ποιος είπε ναι σε όλα στις Πρέσπες», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά με την οποία απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται εσχάτως από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην υπουργός του Κώστα Καραμανλή και νυν υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ,Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος στη δική του παρέμβαση αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαπραγματευτικές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και τον διπλωματικό μαραθώνιο που κατέληξε στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου.

«Ο Κώστας Καραμανλής επέτυχε με έξυπνες κινήσεις, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα, να πολλαπλασιάσει τις συμμαχίες της Ελλάδας, να αναδείξει την αδιαλλαξία των γειτόνων μας, να επιδείξει απίστευτο θάρρος και επιμονή στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και εν τέλη με την απειλή χρήσης βέτο στο Βουκουρέστι, να μεταβάλλει μία Χαμένη Υπόθεση σε μία Στέρεη Βάση για μία νέα εθνική διαπραγμάτευση, που καθιστούσε την επίλυσή του ονοματολογικού, Ομόφωνη Προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης για να καταλήξει:

«Δυστυχώς το διαπραγματευτικό αυτό κεφάλαιο που συσσώρευσε με εθνική συνεννόηση, συστηματική διπλωματική δουλειά και απίστευτο θάρρος η Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το σπατάλησε με ελαφρότητα η σημερινή κυβέρνηση στις Πρέσπες».

Ακολουθεί το βίντεο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες.

Geplaatst door Kostas Karamanlis op Maandag 1 juli 2019

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...