399
Θάνος Μικρούτσικος, Σεμίνα Διγενή, Γιώργος Κιμούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Παύλος Ορκόπουλος στο βίντεο -αντί προεκλογικού δεκαλέπτου- του ΚΚΕ | YouTube/CreativeProtagon

O Κιμούλης, μαζί με Μικρούτσικο, Γερασιμίδου, Ορκόπουλο και Σεμίνα στην καμπάνια του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 13:49
Θάνος Μικρούτσικος, Σεμίνα Διγενή, Γιώργος Κιμούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Παύλος Ορκόπουλος στο βίντεο -αντί προεκλογικού δεκαλέπτου- του ΚΚΕ
|YouTube/CreativeProtagon

O Κιμούλης, μαζί με Μικρούτσικο, Γερασιμίδου, Ορκόπουλο και Σεμίνα στην καμπάνια του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 13:49

Το ΚΚΕ έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεοπτικό σποτ. Διότι είναι ένα βίντεο στη θέση, όπως επισημαίνεται, του προεκλογικού δεκαλέπτου του, δηλαδή του τηλεοπτικού χρόνου που δικαιούται κάθε κόμμα για να προβάλλει τις θέσεις του εν όψει των εκλογών.

Ο Περισσός επιστράτευσε πέντε προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και μιντιακό χώρο και υπό τις μελωδίες που παίζει στο πιάνο ο Θάνος Μικρούτσικος –ένας από τους πέντε– εξιστορούν τη σχέση τους με το ΚΚΕ, τους αγώνες του ενώ παράλληλα εξηγούν και γιατί, κατά τη γνώμη τους, πρέπει να ενισχυθεί το κόμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εκτός από τον κ. Μικρούτσικο, την ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου που είχε διατελέσει και βουλευτής του ΚΚΕ, τον επίσης ηθοποιό Παύλο Ορκόπουλο και τη Σεμίνα Διγενή που εξελέγη πρόσφατα ευρωβουλευτής αλλά παραιτήθηκε ώστε να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, στο βίντεο μιλά και ο Γιώργος Κιμούλης.

Ο κ. Κιμούλης υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια ένας από τους αγαπημένους του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ. Είχε εκπομπή στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», ήταν από τους πλέον διαπρύσιους υποστηρικτές του «όχι» τον Ιούλιο του ΄15, και ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης για την προεδρία στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θέση από την οποία, όμως, παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017 με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, ο κ. Κιμούλης συμπαρατάσσεται με το ΚΚΕ. «Ολα αυτά τα χρόνια ακολούθησα σε παράλληλους βηματισμούς. Δεν χάθηκα όμως. Ούτε ξέχασα τις αξίες μου. Επέστρεψα στον αρχικό τόπο των αξιών μου» δηλώνει στο βίντεο.

Και δεν είναι ο μόνος από τους κάποτε αγαπημένους του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδουν τώρα στο ΚΚΕ νιώθοντας προδομένοι από την Κουμουνδούρου και τον τρόπο που κυβέρνησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός, ο οποίος από το 2012 ως το 2015 διετέλεσε επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ζητά συστράτευση με το ΚΚΕ.

«Η στροφή του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά μετά την κυβερνητική πολιτική, που απαξίωσε κάθε έννοια Αριστεράς, είχε αρνητικές επιπτώσεις στις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερές δυνάμεις. Ενώ όμως οι μικρότεροι κομματικοί σχηματισμοί συρρικνώθηκαν δραματικά, το ΚΚΕ κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του.

Το ΚΚΕ έχει κάνει θετική επανεκτίμηση κατά τα τελευταία χρόνια των αναλύσεών του και της πολιτικής στρατηγικής του σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Είναι δεδομένη η συνεπής και διαρκής στράτευσή του στους αγώνες υπεράσπισης των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών, σε μια εποχή που οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται δραματικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κάποτε οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...