225
Μακρόν και Μητσοτάκης στην τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Κωλοτούμπα» Ερντογάν; Η Τουρκία στη Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι παρά τη συμμετοχή της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 17:37
Μακρόν και Μητσοτάκης στην τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Κωλοτούμπα» Ερντογάν; Η Τουρκία στη Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι παρά τη συμμετοχή της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 17:37

Αναδίπλωση, τακτικισμός ή μία ακόμη διπλωματική ήττα του Ταγίπ Ερντογάν; O τούρκος πρόεδρος ήταν αυτός που έλεγε ότι είχε ξεκαθαρίσει στον Εμανουέλ Μακρόν πως η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη, αν είναι να συμμετάσχει και η Ελλάδα –έτσι είχε πει μετά τη συνάντηση που είχε με τον γάλλο πρόεδρο στη σύνοδο G20 στη Ρώμη πριν δύο εβδομάδες.

Το απόγευμα της Πέμπτης όμως, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε θετικά στην σχετική πρόσκληση και θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη –θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ (Sedat Onal).

Η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη αποτελεί γαλλική πρωτοβουλία και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προσκλήθηκε, κάτι που όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στη χώρα μας οι σύμμαχοι και ευρωπαίοι εταίροι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για τη Λιβύη για τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί για τη διεξαγωγή εκλογών, για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας της 23ης Οκτωβρίου 2020 και για την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων το συντομότερο δυνατόν.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχει και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπως και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και η απερχόμενη καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News