310
«Δέσμιος της άγνοιάς του ο κ. Τσίπρας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εικονιζόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Ο Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός που εμπορεύεται φόβο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 17:09
«Δέσμιος της άγνοιάς του ο κ. Τσίπρας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εικονιζόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Ο Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός που εμπορεύεται φόβο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 17:09

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσαν τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στη Θράκη, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια «με ψέματα και κοροϊδίες» καθώς και για «εγκληματική επιπολαιότητα» στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Οικονόμου περιέγραψε τον κ. Τσίπρα ως έναν πολιτικό αρχηγό που εμπορεύεται φόβο και καταστροφολογία, ενώ περιέγραψε τα όσα έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση για να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, στη Θράκη και όχι μόνο.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συνεχίσει:

«Οι αγρότες ξέρουν ότι, μόνο το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνησή μας μείωσε τον ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6%, επιστρέφει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για νέους αγρότες και για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά και συνεργατικά σχήματα, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα απολαμβάνουν υψηλές τιμές. Ταυτόχρονα στηρίζουμε επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια (έως σήμερα 620 εκ. ευρώ). Επίσης, δημιουργήσαμε ήδη 170.000 περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το 2019 και αυξάνουμε για δεύτερη φορά τον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022.

»Σήμερα», συνέχισε ο ίδιος, «η ΕΕ ανακοίνωσε επισήμως πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, από φέτος έως και το 2023. Αμήχανος μπροστά σε όλα αυτές και πολλές περισσότερες επιτυχίες που έρχονται, δέσμιος της άγνοιας του ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την πραγματικότητα ούτε να προτείνει κάτι. Για αυτό και επιδίδεται σε εμπόριο φόβου», τόνισε ο κ. Οικονόμου, για να καταλήξει, με νόημα: «Οπως και για τη διαχείριση της πανδημίας, έτσι και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, θα του επαναλάβουμε ότι ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας».

Αυτό το τελευταίο, περί δραμιού πράξης και τόνου θεωρίας, ο κ. Οικονόμου το είχε πει και μια μέρα νωρίτερα στον κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...