227
Ο ποταμός στον οποίο χάθηκε το αυτοκίνητο | cretalive.gr

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 08:10
Ο ποταμός στον οποίο χάθηκε το αυτοκίνητο
|cretalive.gr

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 08:10

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται εντατικά τη Δευτέρα οι έρευνες για τα τέσσερα άτομα που χάθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στα νότια του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μία γυναίκα 30 ετών, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Και οι τέσσερις επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση. Αντί το αυτοκίνητο να ακολουθήσει πορεία ανατολικά προς το δρόμο Μοίρες – Πόμπια, ακολούθησε πορεία προς τον δρόμο Μοίρες – Τυμπάκι, ο οποίος περνά από τον Γεροπόταμο.

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, αφού είχαν μεταβεί εκεί από τον Αγιο Νικόλαο (το ζευγάρι) και τις Αρχάνες (η μητέρα με τη μικρή της κόρη).

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 01:00 από ένα σύντομο αγωνιώδες τηλεφώνημα μιας γυναίκας που πρόλαβε να πει μόνο «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» πριν κοπεί η σύνδεση.

Χθες Κυριακή το ελικόπτερο της αεροπορίας και το drone της Πυροσβεστικής, που ερεύνησαν από αέρος την ευρύτερη περιοχή, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα.

(cretapost.gr)

Μετά το μεσημέρι εντοπίστηκε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου (γρύλος και εργαλεία για την αλλαγή ελαστικών) το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκει στο αυτοκίνητο των τεσσάρων.

Σήμερα, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, τα νερά του ποταμού είναι σε χαμηλότερη στάθμη, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο γερανοί και άλλα μηχανήματα.