278
Το Μπέγκιτς Τάουερς, ο τόπος μόνιμης κατοικίας για 217 ανθρώπους | Reddit /u/HyruleanHero1988

Το χωριό της Αλάσκας όπου όλοι οι κάτοικοι ζουν κάτω από την ίδια στέγη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 07:00
Το Μπέγκιτς Τάουερς, ο τόπος μόνιμης κατοικίας για 217 ανθρώπους
|Reddit /u/HyruleanHero1988

Το χωριό της Αλάσκας όπου όλοι οι κάτοικοι ζουν κάτω από την ίδια στέγη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 07:00

Το Γουίτιερ είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη στην Αλάσκα, στην βορειοανατολική ακτή της χερσονήσου Κενάι, η οποία συχνά αναφέρεται ως η «πόλη που ζει κάτω από την ίδια στέγη».

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το Business Insider, οι 217 άνθρωποι που μένουν εκεί ζουν στο ίδιο κτίριο, γνωστό και ως Μπέγκιτς Τάουερς (Begich Towers).

Το επιβλητικό κτίριο – μία δεκατετραώροφη πολυκατοικία που κατασκευάστηκε το 1974 –  στεγάζει εκτός από διαμερίσματα, ένα αστυνομικό τμήμα, ένα μανάβικο, μια κλινική, μια εκκλησία, ένα πολυκατάστημα, ένα σχολείο, αλλά και ελεύθερα «bed and breakfast» δωμάτια για όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Και όλα αυτά προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες 86 νοικοκυριών και 46 οικογενειών που διαμένουν στους 14 ορόφους του.

Μάλιστα, η πρόσβαση στο Γουίτιερ, που πήρε το όνομά του από τον αμερικανό ποιητή John Greenleaf Whittier, είναι εφικτή είτε με πλοίο, είτε μέσω ενός τούνελ: την σήραγγα Πόρτατζ, όπως αλλιώς λέγεται, που περνά μέσα από το βουνό Mέιναρντ και συνδέει το χωριό με την πρωτεύουσα της πολιτείας, το Ανκορέιτζ.

Η είσοδος της πολυκατοικίας

Η σήραγγα θεωρείται ως η δεύτερη μεγαλύτερη στην Βόρεια Αμερική.

Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε σαν στρατιωτική βάση για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και πρακτικά είναι ένα λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που το χωριό υπέστη σοβαρές ζημιές από τσουνάμι που το χτύπησε το 1964, όταν και έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, πλέον το λιμάνι του θεωρείται πολύ δημοφιλές, ειδικά για κρουαζιερόπλοια.

Η σήραγγα Πόρτατζ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...