915
Οπως όλα δείχνουν, ο Κριστιάνο θα αγωνίζεται του χρόνου στην Ιταλία | GettImages

Κριστιάνο, parlare italiano?

Sportscaster Sportscaster 5 Ιουλίου 2018, 17:43
Οπως όλα δείχνουν, ο Κριστιάνο θα αγωνίζεται του χρόνου στην Ιταλία
|GettImages

Κριστιάνο, parlare italiano?

Sportscaster Sportscaster 5 Ιουλίου 2018, 17:43

Οταν, προ ημερών, ο ισπανικός ιστότοπος Ok Diario έγραψε πως η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μειώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά… 880.000.000 ευρώ, σχεδόν κανείς δεν το πίστεψε. Διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οποιαδήποτε ομάδα -πλην της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, για τις οποίες υπάρχουν ειδικοί όροι- θα μπορούσε να καταβάλει στη «Βασίλισσα» 120 εκατομμύρια ευρώ και να τον κάνει δικό της. Είναι ποτέ δυνατόν, κοτζάμ Κριστιάνο να αξίζει όσα ο Πογκμπά πρόπερσι, που πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Κι όμως, το επιβεβαιώνει τώρα και η Marca. Με μια μικρή διαφορά: το ποσό δεν έπεσε στα 120, αλλά στα 100 εκατ. ευρώ. Ο «CR7», πάντως, το πιστεύει. Και στο σημερινό της (5 Ιουλίου) πρωτοσέλιδο συμπεραίνει – με το δίκιο του: «Αν με κοστολογούν με 100 εκατ. ευρώ, πάει να πει πως δεν με θέλουν».

GettyImages-962792726
Ο Ρονάλντο φαίνεται ότι «χόρτασε» από κύπελλα στην Ρεάλ

Το πιστεύει, ή τον βολεύει να (κάνει ότι) το πιστεύει. Του δίνει ένα καλό πάτημα, ώστε να φορτώσει το φταίξιμο για το διαζύγιο, που κι εκείνος επιθυμεί, στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Το παράξενο δεν είναι πως δύο τεράστιοι εγωιστές (ο ποδοσφαιριστής και ο πρόεδρος της Ρεάλ) δεν τα βρήκαν και χωρίζουν – αυτό το περιμέναμε. Είναι ότι ο πιο φιλόδοξος αθλητής της εποχής μας, που δεν χορταίνει τρόπαια και ρεκόρ, φαίνεται να οδεύει προς ένα σύλλογο ο οποίος έχει να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο από τότε που ο ίδιος ήταν 11 ετών παιδί (1996): τη Γιουβέντους.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της «Γηραιάς Κυρίας», Λουτσιάνο Μότζι, ισχυρίστηκε σε ιταλικά ΜΜΕ ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε, κιόλας, τις ιατρικές εξετάσεις και έχει υπογράψει στην ομάδα του Τορίνο. Οι πρώτες φωτογραφίες με τη φανέλα του «CR7» στη Γιούβε κυκλοφορούν, ήδη, στο Ιντερνετ. Η Marca αποκαλύπτει πως, εδώ και δύο εβδομάδες, άνθρωποί του αναζητούν στο Τορίνο το νέο του σπίτι – αντίστοιχο με το «παλάτι» στο οποίο κατοικούσε στη Μαδρίτη. Οι Ιταλοί συμπληρώνουν ότι το σπίτι βρέθηκε. Ανέβασαν και φωτογραφίες του στο Διαδίκτυο. Είναι η τεράστια, πολυτελής βίλα στην οποία διέμενε ο Ζινεντίν Ζιντάν όταν έπαιζε στη Γιουβέντους. Και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου η τιμή της μετοχής του συλλόγου έκανε ένα ανεξήγητο άλμα.

GettyImages-963083422
Ο Κριστιάνο στην Ιταλία; Γιατί όχι;

Μα, μπορεί η Γιουβέντους να αντέξει το οικονομικό βάρος μιας τέτοιας μετεγγραφής; Ανετα, γράφουν οι Ιταλοί. Κατ’ αρχάς, η ρήτρα εξαγοράς δεν είναι, πια, απαγορευτική. Τα 100 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι πολλά περισσότερα από τα 94 εκατομμύρια που η «Κυρία» είχε πληρώσει στη Νάπολι για να αποκτήσει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Περίπου τα μισά (50-60 εκατ. ευρώ) θα τα εξασφαλίσει από την πώληση του αργεντινού φορ. Θέλει και ο ίδιος να φύγει, ακολουθώντας τον αγαπημένο του προπονητή, Μαουρίτσιο Σάρι, που -μάλλον- αναλαμβάνει την Τσέλσι. Τα υπόλοιπα υπάρχουν. Ετσι κι αλλιώς, ο σύλλογος του Τορίνο σκόπευε να πραγματοποιήσει μια ακριβή μετεγγραφή αυτό το καλοκαίρι.

Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά», που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε χρόνο στον ίδιο τον παίκτη. Εδώ, το σχέδιο περιλαμβάνει τρία σκέλη. Σχεδόν 8 εκατ. ευρώ ετησίως θα εξοικονομηθούν από το συμβόλαιο του Ιγκουαΐν. Τα υπόλοιπα θα προέλθουν από διαφημιστική χορηγία της Fiat, της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι (ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους), και από την κατά 30% αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, που ανακοινώθηκε προσφάτως. Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των οπαδών της ιταλικής ομάδας. Αλλά τώρα, αν έρθει ο Ρονάλντο στο Τορίνο, μάλλον δεν θα τα βρίσκουν και τόσο ακριβά. Θα τα εξαφανίσουν!

GettyImages-941587306
Aπέναντι στην Γιουβέντους, ο Κριστιάνο έχει πετύχει το ομορφότερο γκολ της καριέρας του

Η ιστορία είχε αρχίσει να ξετυλίγεται τη βραδιά του Τελικού του Champions League. Θα θυμάστε την «γκρίνια» του Ρονάλντο, που ήταν εντελώς αταίριαστη με την ευφορία της Ρεάλ για την κατάκτηση του τροπαίου. Θα θυμάστε ότι οι συμπαίκτες του αναζητούσαν τον Κριστιάνο για να πανηγυρίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, την ώρα που εκείνος τριγυρνούσε από μικρόφωνο σε μικρόφωνο και παραπονιόταν για τις… χαμηλές αποδοχές του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εγκαταλείπει τη Μαδρίτη. Για τον Πέρεθ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τη θεώρησε -και ήταν- μια προσχεδιασμένη παράσταση για τα media, που πάντα τρέχουν πίσω από τον «CR7».

Εάν ο πρόεδρος της Ρεάλ κατήργησε τη ρήτρα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, μόνο μια λογική εξήγηση υπάρχει: ήθελε να απαλλαγεί από τον Ρονάλντο, χωρίς οι υποψήφιοι αγοραστές να περιορίζονται στους δύο που μπορούσαν να πληρώσουν ακριβά (Γιουνάιτεντ και Παρί). Προτού κάνει αυτή την κίνηση, ο Πέρεθ θα έλαβε, ασφαλώς, υπόψη και τα αποτελέσματα των γκάλοπ που διενεργούσαν ισπανικοί αθλητικοί ιστότοποι. Τα ποσοστά διέφεραν, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, όμως σε όλες οι οπαδοί της «Βασίλισσας» συμφωνούσαν πως δεν ήθελαν τον πορτογάλο σούπερ-σταρ στο «Μπερναμπέου». Δεν είχαν καμία αντίρρηση να πουληθεί.

Στο Τορίνο, ο Κριστιάνο θα εισπράξει τα χρήματα και την αναγνώριση που επιζητεί. Η Γιουβέντους θα βρει αυτό το «κάτι» που της λείπει, ώστε να γίνει ισότιμη διεκδικήτρια του Champions League. Η Ρεάλ θα μπορεί, επιτέλους, να αγοράσει τον καινούργιο της «γαλαξία» – τον παλιό (Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά) τον βαρέθηκε. Κι έτσι, όλοι θα είναι χαρούμενοι.

Αυτό το «φλερτ» έπρεπε να το έχουμε καταλάβει. Από εκείνη τη βραδιά που το κοινό στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ» αποθέωσε τον Κριστιάνο για το μαγικό του «ψαλιδάκι», κι εκείνος ανταπέδωσε στο τέλος λέγοντας πως η Γιουβέντους του άρεσε από μικρό παιδί. Ή, όταν η La Stampa (κι αυτή της οικογένειας Ανιέλι) έγραψε ότι ένα από τα όνειρα της Γιούβε είναι να δει τον 33χρονο Πορτογάλο ντυμένο με τη φανέλα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...