283
Ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β', με την σύζυγό του, Πάολα | REUTERS/Fred Sierakowski/Pool/File Photo

Βέλγιο: Υποχρεωτικό τεστ πατρότητας για τον τέως βασιλιά

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 18:29
Ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β', με την σύζυγό του, Πάολα
|REUTERS/Fred Sierakowski/Pool/File Photo

Βέλγιο: Υποχρεωτικό τεστ πατρότητας για τον τέως βασιλιά

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 18:29

Πριν μερικά χρόνια θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο: ποιος μπορεί να αναγκάσει έναν τέως βασιλιά να κάνει οτιδήποτε; Οι καιροί όμως άλλαξαν και οι βασιλιάδες -πρώην και νυν- δεν απολαμβάνουν την ασυλία του παρελθόντος. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, όπως ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β’, υποβάλλονται ακόμα και σε υποχρεωτικό τεστ πατρότητας.

Το εφετείο του Βελγίου λοιπόν, έδωσε εντολή στον τέως βασιλιά της χώρας να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας με DNA, ανατρέποντας μια προηγούμενη απόφαση στο πλαίσιο αγωγής που έχει υποβάλει η 50χρονη καλλιτέχνις Ντελφίν Μποέλ.

Βάσει της απόφασης, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα από τους δικηγόρους της Μποέλ, ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’ πρέπει να κάνει το τεστ πατρότητας μέσα σε τρεις μήνες ή θα κινδυνεύσει, αν αρνηθεί, να θεωρηθεί πως είναι ο πατέρας της. Από την πλευρά τους, πάντως, οι δικηγόροι του θα επιδιώξουν να αμφισβητήσουν το νομικό επιχείρημα του δικαστηρίου.

Ο 84χρονος τέως μονάρχης, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013 υπέρ του γιου του, Φιλίππου, έπειτα από 20 χρόνια στον θρόνο, αμφισβητεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία τον ισχυρισμό της Μποέλ. Ολα ξεκίνησαν όταν σε τεστ DNA που έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής, αποδείχτηκε πως η γυναίκα δεν είναι βιολογική κόρη του Ζακ Μποέλ, γόνου μιας από τις πλουσιότερες βιομηχανικές δυναστείες του Βελγίου.

Από τον βασιλικό οίκο δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο ενώ οι δικηγόροι της Μποέλ ανέφεραν σε δήλωσή τους πως είναι ευχαριστημένοι που υποστηρίζεται «η αρχή της δράσης υπέρ των συμφερόντων του παιδιού», καθώς η ενάγουσα ζητεί τη νομική επιβεβαίωση της αληθινής ταυτότητάς της.

Η ταυτότητα αυτή έγινε θέμα δημόσιας συζήτησης μετά την έκδοση το 1999 μιας βιογραφίας της βασίλισσας Πάολα, της ιταλίδας συζύγου του Αλβέρτου, στην οποία υποστηριζόταν ότι ο βασιλιάς είχε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση από την οποία γεννήθηκε μια κόρη τη δεκαετία του 1960.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...