338
O αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομιλεί με γυναίκα στρατιώτη στο Ζέσουφ της Πολωνίας | REUTERS/Evelyn Hockstein

Στην Πολωνία ο Μπάιντεν: Συναντήθηκε με αμερικανούς στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2022, 17:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/03/2022 18:32
O αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομιλεί με γυναίκα στρατιώτη στο Ζέσουφ της Πολωνίας
|REUTERS/Evelyn Hockstein

Στην Πολωνία ο Μπάιντεν: Συναντήθηκε με αμερικανούς στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2022, 17:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/03/2022 18:32

Σε κοντινή απόσταση από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν πέταξε από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Ζέσουφ που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η πρώτη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν με αμερικανούς στρατιώτες που έχουν σταθμεύσει στην πολωνική πόλη.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Reuters, ο αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε μαζί τους ενώ δεν αντιστάθηκε και στην πίτσα που είχαν μπροστά τους οι στρατιώτες.

Επειτα, ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα στο αεροδρόμιο του Ρζεσζόφ ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στη Βαρσοβία για συνομιλίες με πολωνούς ηγέτες και μια επίσκεψη σε ένα κέντρο υποδοχής ουκρανών προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Μπάιντεν και Ντούντα συνομιλούν στο αεροδρόμιο του Ρζεσζόφ

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία όπου επρόκειτο να συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν, χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση χωρίς να έχουν δοθεί διευκρινίσεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την κίνηση.

«Υπήρξε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου με τον πρόεδρο Ντούντα. Το αεροπλάνο επέστρεψε στη Βαρσοβία» ανέφερε το PAP, με την είδηση να επιβεβαιώνεται και από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου του Ντούντα, Γιακούμπ Κουμόχ, στο πρακτορείο ειδήσεων PAP, ο πολωνός πρόεδρος δεν αντιμετώπισε κανέναν κίνδυνο.

Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα του προέδρου Μπάιντεν άλλαξε, με τον ίδιο να συναντά πρώτα τα μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και στην συνέχεια να μεταβαίνει στο αεροδρόμιο.

Η Πολωνία είναι η δεύτερη στάση του Μπάιντεν στο ταξίδι του στην Ευρώπη, με στόχο τον συντονισμό της απάντησης της Δύσης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...