247
O Μάικλ Φάλον. Σερ, παρακαλώ... | REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Παραιτήθηκε ο βρετανός υπουργός Αμυνας λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 23:19
O Μάικλ Φάλον. Σερ, παρακαλώ...
|REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Παραιτήθηκε ο βρετανός υπουργός Αμυνας λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 23:19

Oπως φαίνεται, το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις δεν θα μείνει μόνο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με αποκαλύψεις γεγονότων που έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν.

Ετσι, την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ο βρετανός υπουργός Αμυνας, Μάικλ Φάλον, παραδεχόμενος ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν υπήρξε κατώτερη του επιπέδου που απαιτεί ο ρόλος του.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, ο Φάλον ζήτησε συγγνώμη για ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στη δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ.

Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια.

Για την ακρίβεια, ο σερ Φάλον δέχθηκε πυρά επειδή ακούμπησε το χέρι του στα γόνατα δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια δείπνου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. Η παρουσιάστρια του ραδιοφώνου Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπρούερ εξιστόρησε το «αρκετά διασκεδαστικό» περιστατικό χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του σερ Μάικλ. Οταν όμως η ταυτότητά του έγινε γνωστή από την εφημερίδα The Sun, η ίδια η γυναίκα με tweet της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε ότι «δεν στεναχωρήθηκε ούτε ανησύχησε» από το περιστατικό. Εκπρόσωπος του σερ Μάικλ δήλωσε ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, το 2002.

Η Χάρλεϊ Μπρούερ, πρώην συντάκτρια της Sunday Express, η οποία σχολιάζει τα πολιτικά θέματα, επέκρινε τις «φήμες» που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο Ουεστμίνστερ και λέει πως η ίδια δεν θεωρεί τον εαυτό της θύμα του συμβάντος που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια δείπνου στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος. Οπως τόνισε, όταν ο υπουργός επέμεινε να ακουμπά το χέρι του στα γόνατά της του εξήγησε ήρεμα και ευγενικά ότι αν το ξαναέκανε θα του έδινε «μία γροθιά στα μούτρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...