381
Ο γάλλος πρόεδρος πάντα στην... τρίχα! | Nick Paleologos / SOOC

Ο Ολάντ δίνει 10.000 ευρώ τον μήνα σε αποκλειστικό κομμωτή για να έχει αυτά τα χτενίσματα;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2016, 18:14
Ο γάλλος πρόεδρος πάντα στην... τρίχα!
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Ολάντ δίνει 10.000 ευρώ τον μήνα σε αποκλειστικό κομμωτή για να έχει αυτά τα χτενίσματα;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2016, 18:14

Σύμφωνα με τη γαλλική σατυρική εφημερίδα, Le Canard Enchainé, ο Ολάντ απασχολεί αποκλειστικό κομμωτή έναντι 9.895 ευρώ τον μήνα, ποσό που επιβεβαίωσε και το Ελιζέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για τον Ολιβιέ (δεν δίνει το επίθετό του), ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη γαλλική προεδρία όταν ο Ολάντ ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει διάφορα προνόμια, όπως «οικονομική βοήθεια για τη στέγαση κι άλλα οικογενειακά επιδόματα».

Σύμφωνα, πάντως, με τη δικηγόρο του, Σάρα Λεβί, η δουλειά του Ολιβιέ δεν είναι τόσο απλή. Ο κομμωτής είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες της εβδομάδας και δουλεύει αποκλειστικά για τον γάλλο πρόεδρο. Επιπλέον, έχει δεσμευτεί να μην αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να πέσει στην αντίληψή του κατά τη διάρκεια εργασίας του.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Ολιβιέ περιποιείται κάθε πρωί τα μαλλιά του Ολάντ, καθώς «πολλές φορές κρίνεται απαραίτητο, ειδικά πριν από κάθε ομιλία του». Επίσης, ταξιδεύει μαζί με τον γάλλο ηγέτη στα περισσότερα ταξίδια που κάνει και ειδικά σε αυτά που κρατούν παραπάνω από μια μέρα.

Χαλάλι τα λεφτά που παίρνει, λοιπόν; Οχι, ακριβώς! Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τα χρήματα που του δίνει, τα media και τα social media έχουν πάρει «φωτιά» σχολιάζοντας το γεγονός. Μάλιστα, στο Twitter έχει εμφανιστεί και σχετικό hashtag, το #coiffeurgate (coiffeur= κομμωτής).

hollande.12.7

Ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τις αντιδράσεις σε συνέντευξη που παραχώρησε στα δίκτυα TF1 και France 2 για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, μία μέρα μετά τη μεγάλη αποκάλυψη. Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία, το 2012, έχει περικόψει τον προϋπολογισμό του Ελιζέ κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα έχει μειώσει το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου κατά 10. Μάλιστα ο μισθός του ιδίου έχει μειωθεί κατά 30%, σύμφωνα με τον ίδιο. «Μπορούν να κάνουν κάθε μομφή εναντίον μου, εκτός από αυτό», δήλωσε.

Πάντως, όπως φάνηκε από τις φωτογραφίες που πόσταραν οι χρήστες του Twitter, η γενικότερη απορία που τους απασχόλησε ήταν «μα, για τέτοια χτενίσματα, με τόσα λίγα μαλλιά, παίρνει τόσα πολλά λεφτά;». Εμφανίστηκαν και κάποιες άλλες εκδοχές του Ολάντ – φυσικά ως προϊόν φωτομοντάζ και επεξεργασίας μέσω Photoshop.

Δείτε αρκετές από αυτές, εδώ.

Το ζήτημα είναι το εξής: Οσο ο πρόεδρος χάνει τα μαλλιά του, μειώνεται, αντίστοιχα, και ο μισθός του κομμωτή;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...