297
«Ενα βήμα τη φορά», αναγράφει η επιγραφή στο κέντρο του Μιλάνου | Reuters

Κόντε: Περνάμε στη «Φάση 2» με υπολογισμένο ρίσκο

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 10:02
«Ενα βήμα τη φορά», αναγράφει η επιγραφή στο κέντρο του Μιλάνου
|Reuters

Κόντε: Περνάμε στη «Φάση 2» με υπολογισμένο ρίσκο

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 10:02

«Ηρεμα, σταθερά και ένα ένα βήμα τη φορά».

Για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν, αν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού αρχίσουν να αυξάνονται ύστερα από την άρση των μέτρων, σημείωσε ο Τζουζέπε Κόντε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο το βράδυ.

Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε πως σύντομα θα αποκαταστήσει την οικονομική δραστηριότητα και θα άρει τα μέτρα που έχουν περιορίσει τη μετακίνηση των πολιτών μέσα στη χώρα, αλλά και στις μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό.

«Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στη «φάση 2» με ένα αίσθημα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και υπευθυνότητας» δήλωσε ο Κόντε, προσθέτοντας: «αντιμετωπίζουμε ένα υπολογισμένο ρίσκο, γνωρίζοντας πως η επιδημιολογική καμπύλη μπορεί να αυξηθεί και πάλι».

Ο Κόντε επιβεβαίωσε πως οι περιορισμοί μετακινήσεων μέσα σε μία περιοχή θα αρθούν και πως καταστήματα, μουσεία, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, μπαρ και εστιατόρια θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Ξαναβγαίνει… μερικώς από τον «γύψο» η χώρα

Την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο με ανακοίνωσή του δήλωσε πως η Ιταλία πρόκειται να άρει τους περιορισμούς στα ταξίδια ανάμεσα στις περιοχές της χώρας, καθώς και στα ταξίδια εξωτερικού.

Ξεκινώντας από τις 18 Μαΐου, θα επιτρέπεται στους πολίτες η ελεύθερη μετακίνηση εντός νομού, ενώ θα ακολουθήσουν οι μετακινήσεις και σε άλλες περιοχές από τις 3 Ιουνίου, όπως επίσης και τα ταξίδια από και προς ξένες χώρες.

Γυμναστήρια, πισίνες και αθλητικές εγκαταστάσεις θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις 25 Μαΐου και θα ακολουθήσουν θέατρα, κινηματογράφοι και παιχνιδότοποι στις 15 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση επίσης υπογράμμισε πως, ενδεχομένως να πάρει πίσω την απόφασή της για χαλάρωση των μέτρων, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η Ιταλία έχει καταγράψει συνολικά 224.760 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 31.763 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...