259
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν σε στιγμές έντασης κατά το πρώτο debate | REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Οχι άλλα «βούλωσέ το, άνθρωπέ μου» – Με επιλογή σίγασης τα μικρόφωνα στο debate Τραμπ και Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 09:42
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν σε στιγμές έντασης κατά το πρώτο debate
|REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Οχι άλλα «βούλωσέ το, άνθρωπέ μου» – Με επιλογή σίγασης τα μικρόφωνα στο debate Τραμπ και Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 09:42

Ισως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ που οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κόβουν τον ήχο, ώστε ο καθένας από τους αντιπάλους να μιλά ανεμπόδιστος και να μην τον διακόπτει ο συνομιλητής του.

Στην εποχή του Τραμπ δεν ακούγεται τόσο περίεργο. Κατά τελευταίο debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στο Νάσβιλ του Τενεσί, θα υπάρχει κουμπί «mute» που θα βάζει στη σίγαση τον άλλο υποψήφιο.

Στόχος της παραγωγής είναι να αποφευχθεί ο καβγάς που είχαμε δει κατά την πρώτη αναμέτρηση, παρότι υπήρχε συμφωνία να αφήνει ο ένας τον άλλο να μιλά ελεύθερα. Κύριος «δράστης» των διακοπών ήταν ο Τραμπ, που εξώθησε τον Μπάιντεν να του πει «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;»

Για την ακρίβεια, η σίγαση θα ισχύσει για την εισαγωγική τοποθέτηση, διάρκειας δύο λεπτών, στην αρχή κάθε 15λεπτης ενότητας θεμάτων. Μετά, στον διάλογο τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά.

Παρά ταύτα εκφράστηκαν αντιρρήσεις από την πλευρά του προέδρου, ανέφερε το Reuters, για αυτήν την «αλλαγή της τελευταίας στιγμής που ευνοεί τον αγαπημένο τους υποψήφιο», δηλαδή τον Μπάιντεν. Αντιρρήσεις εκφράστηκαν και για τη θεματολογία – θα ήθελαν περισσότερη κάλυψη των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ενώ θεωρούν ότι και σε αυτό είναι ευνοημένος ο Μπάιντεν.

Πάντως, δεν ακύρωσαν τη συμμετοχή του προέδρου στη διαδικασία που θα γίνει στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων είχε ακυρωθεί. Ηταν προγραμματισμένη λίγο μετά το εξιτήριο που πήρε στα γρήγορα ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τη νοσηλεία του. Ο Τραμπ απέρριψε την ιδέα να γίνει η αναμέτρηση διαδικτυακά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...