231
Κινέζοι επιβάτες με μάσκες καταφθάνουν στο αεροδρόμιο του Τορόντο | REUTERS

Κινέζοι τουρίστες ελέγχθηκαν για κοροναϊό στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2020, 16:03
Κινέζοι επιβάτες με μάσκες καταφθάνουν στο αεροδρόμιο του Τορόντο
|REUTERS

Κινέζοι τουρίστες ελέγχθηκαν για κοροναϊό στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2020, 16:03

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Κυριακής, όταν οι αρχές πληροφορήθηκαν ότι με την πτήση από Ρώμη καταφθάνουν επτά κινέζοι τουρίστες, μέσω Ρώμης, που προέρχονται από την Γουχάν.

Το γκρουπ αμέσως απομονώθηκε και στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) που έδειξε σε πρώτη φάση ότι δεν νοσούν, σύμφωνα με το protothema.gr.

Οι συγκεκριμένοι, αναχώρησαν πριν τέσσερις ημέρες από την πόλη τους και μέσω Ιταλίας έφθασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν στις 4 το απόγευμα για τη Σαντορίνη.

Η πληροφορία δόθηκε στον αξιωματικό του αεροδρομίου και πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, από την ξεναγό τους.

Κικίλιας: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μην φτάσει ο κοροναϊός σε μία χώρα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός είπε: «Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται. Ομως, δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...