224
Τα εισιτήρια δεν θα ακριβύνουν φέτος το καλοκαίρι, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Για να δούμε | INTIME NEWS

Κικίλιας: Καμία αύξηση στα εισιτήρια το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2025, 17:30
Τα εισιτήρια δεν θα ακριβύνουν φέτος το καλοκαίρι, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Για να δούμε
|INTIME NEWS

Κικίλιας: Καμία αύξηση στα εισιτήρια το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2025, 17:30

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν θα ακριβύνουν το καλοκαίρι, διαβεβαίωσε από τη Σύρο όπου βρέθηκε την Πρωτομαγιά ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ το επιτελείο του έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με παραδείγματα τιμών στα εισιτήρια.

«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ούτε τώρα ούτε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Εμείς μειώσαμε 50% τα λιμενικά τέλη και συγκρατήθηκαν οι τιμές», τόνισε ο ίδιος.

Υπουργείο Ναυτιλίας

«Με ασφάλεια, καλά ταξίδια σε όλους, καλές θάλασσες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας εκ νέου τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την προσβασιμότητα στα νησιά.

Υπουργείο Ναυτιλίας

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η δυνατότητα μετακίνησης από την ηπειρωτική χώρα και τα μεγάλα λιμάνια προς όλα τα νησιά μας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα για όλους», υπογράμμισε.

Υπουργείο Ναυτιλίας

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της υποχρέωσης από την ΕΕ να χρησιμοποιούν όλα τα πλοία από την 1η Μαΐου «πράσινο» καύσιμο, που είναι πιο ακριβό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν προαναγγείλει από σήμερα αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 12% έως 15%.

Προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές και να μη γίνουν αυτές οι αυξήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...