199
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συζήτηση στη Βουλή | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεραμέως: Ετσι θα λειτουργήσει το σώμα φύλαξης στα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 16:42
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συζήτηση στη Βουλή
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεραμέως: Ετσι θα λειτουργήσει το σώμα φύλαξης στα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 16:42

Στις αλλαγές που θα φέρει στα πανεπιστήμια το νέο ειδικό σώμα φύλαξης αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία προανήγγειλε πως ο νέος νόμος-πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ θα κατατεθεί στη Βουλή τους επόμενους μήνες.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση της «Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

Πρόκειται, όπως επισήμανε , για ένα ειδικό σώμα «δημόσιας εξουσίας με αστυνομικές αρμοδιότητες» που θα «μεριμνά για την ασφάλεια» εντός του Πανεπιστημίου. Τα μέλη του  θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, θα φορούν ειδική στολή και θα διατίθενται στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η είσοδος στα πανεπιστήμια θα γίνεται είτε με την επίδειξη της ταυτότητας του ιδρύματος, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν μέσα όπως κλειστά κυκλώματα «για την ενίσχυση της προστασίας του ιδρύματος».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, η υπουργός τόνισε ότι στόχος του θα είναι να γίνουν τα πανεπιστήμια πιο αυτόνομα και εξωστρεφή.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος θα θεσπίζει την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ τμημάτων, την ίδρυση προγραμμάτων διπλής ειδίκευσης, την καθιέρωση από τα ίδια τα πανεπιστήμια μιας κατώτατης βάσης εισαγωγής σε κάποιο βασικό μάθημα και την περαιτέρω ενίσχυση των συνεργειών με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...