561
Το φιτίλι της αντιπαράθεσης άναψε η επίμαχη δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου | CreativeProtagon

Καβγάς και για το επώνυμο της Ηριάννας – μιλάει και η ίδια για πρώτη φορά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 15:10
Το φιτίλι της αντιπαράθεσης άναψε η επίμαχη δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου
|CreativeProtagon

Καβγάς και για το επώνυμο της Ηριάννας – μιλάει και η ίδια για πρώτη φορά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 15:10

Πολιτικός καβγάς ξέσπασε με αφορμή το επώνυμο της Ηριάννας. Η φωτιά άναψε από την αναφορά του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο πρόσωπό της 29χρονης κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το πλήρες όνομα της  (σ.σ. σε όλα τα μέσα αναφέρεται ως Ηριάννα Β.Λ.), καθότι, όπως υποστήριξε, η ανωνυμία της αφήνει έωλα ερωτήματα.

Είχε προηγηθεί ένα πραγματικό σούσουρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένας ορυμαγδός φημολογιών περί συγγενικής σχέσης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, κάτι που διαψεύστηκε λίγο αργότερα από τον ίδιο τον υφυπουργό.

«Εγώ θα ήθελα το όνομά της, όπως όλων των άλλων, να δημοσιευτεί, θέλω να ξέρω το όνομά της, θέλω να μη μου αφήνουν ίχνη να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο, μπορεί να μου κάνει συνειρμούς… Αν το όνομά της ήταν Παπανδρέου, Γεννηματά, Καραμανλή θα το ξέραμε;», διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Γρηγοράκος.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με την εφημερίδα «Αυγή» να αφιερώνει στο πρωτοσέλιδό της ειδική αναφορά στον κ. Γρηγοράκο υπό τον τίτλο «Ψέμματα στον ανεμιστήρα», παρουσιάζοντας ειρωνικά τον βουλευτή Λακωνίας ως «άξιο διάδοχο» του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Η εφημερίδα κατηγορεί τον κ. Γρηγοράκο ότι συντήρησε εσκεμμένα το θόρυβο που δημιουργήθηκε περί συγγενικής σχέσης της Ηριάννας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αλλά και ο ίδιος ο κ. Βασιλειάδης στη δήλωσή του με την οποία διέψευσε κάθε σχέση με την 29χρονη, χαρακτήρισε χυδαίους όσους επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την υπόθεση της 29χρονης.

«Το γεγονός ότι δεν έχω συγγενική σχέση με την Ηριάννα Β. Λ. δεν κάνει την απόφαση για παραμονή της στη φυλακή λιγότερο προβληματική. Όσοι επιχειρούν στην πλάτη ενός ανθρώπινου δράματος που είναι σε εξέλιξη, να αποκομίσουν πολιτικά ή αλλά οφέλη, είναι χυδαίοι», τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Το πρωτοσέλιδος της Αυγής για τον κ. Γρηγοράκο
Το πρωτοσέλιδο της Αυγής για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο

Η απάντηση του κ. Γρηγοράκου στο δημοσίευμα της «Αυγής» δεν άργησε. Σε ανακοίνωσή του  έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας, παραποίηση των γεγονότων, και κατασκευασμένες ερμηνείες που όπως υπογραμμίζει, αποτελούν «συστατικό στοιχείο των αδίστακτων και βρόμικων γκεμπελικών μεθόδων, προκειμένου να συκοφαντηθεί κάποιος πολιτικός αντίπαλος».

«Η όσμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ οδήγησε την άλλοτε σοβαρή, αξιόλογη και έγκυρη εφημερίδα την ΑΥΓΗ στον κατήφορο του γκεμπελισμού», συνεχίζει στον ίδιο τόνο ο κ. Γρηγοράκος και μιλά για προκλητικά αυθαίρετη ερμηνεία των λεγομένων του σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας.  «Η δήλωσή μου ήταν απολύτως σαφής και καθαρή. Ζήτησα να δημοσιοποιηθεί το επώνυμο της Ηριάννας γιατί η ανωνυμία της δημιουργεί ερωτηματικά. Δεν υπονόησα το παραμικρό. Ούτε ενέπλεξα τον οποιοδήποτε. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία όμως η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει εσκεμμένα, εξυπηρετώντας ανομολόγητους στόχους. Λυπάμαι γιατί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς να σέβεται τους πολιτικούς της αντιπάλους, εκφυλίζεται διαρκώς υπηρετώντας την γκεμπελική τακτική “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κι ενώ όλοι «σφάζονται» στο όνομά της, η ίδια η Ηριάννα επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά μετά την απόφαση του πενταμελούς Eφετείου για μη αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της.  «Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου», διεμήνυσε μέσα από τις φυλακές της Θήβας όπου κρατείται.

Σας μεταφέρουμε τα λόγια της Ηριάννας από τη φυλακή:Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω…

Geplaatst door Για την Ηριάννα Β.Λ. op Donderdag 20 juli 2017

Αναφερόμενη μάλιστα στην απόφαση των δικαστών, η 29χρονη κάνει λόγο για «σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή», τα οποία όμως, όπως λέει, δεν μπορούν να καλύπτουν επ’ άπειρον την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...