478
Από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γύθειο - Νέος προορισμός των περιοδειών του η Βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα | Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

«Οχι» Μητσοτάκη στα «θα» -Η ρηξικέλευθη προσέγγιση με τους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 13:02
Από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γύθειο - Νέος προορισμός των περιοδειών του η Βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα
|Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

«Οχι» Μητσοτάκη στα «θα» -Η ρηξικέλευθη προσέγγιση με τους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 13:02

Ενδεικτική της διαφορετικής προσέγγισης που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του με τους πολίτες, ήταν η διήμερη περιοδεία του στη Λακωνία. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για έναν παραδοσιακά -όπως λέμε- «δεξιό» νομό και ότι απευθυνόταν σε ένα καθαρά φίλα προσκείμενο ακροατήριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πραγματοποίησε καμία ανοιχτή κομματική ομιλία, που θα συνοδευόταν με τις κλασικές εικόνες των γαλάζιων σημαίων και των «κλασικών» κομματικών συνθημάτων.

Ο αρχηγός της ΝΔ επιλέγει ένα νέο προφίλ στις επαφές του με τους πολίτες
Ο αρχηγός της ΝΔ επιλέγει ένα νέο προφίλ στις επαφές του με τους πολίτες

Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να μιλήσει σε καφενεία και πλατείες σε πόλεις και χωριά του νομού Λακωνίας. Μεταξύ των σταθμών της περιοδείας  του, Σπάρτη, Μολάοι, δήμος Ευρώτα, Μονεμβάσια, Κότρωνας κ.α.. Επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό ήταν αυτή στο χωριό Χιμάρα Λακωνίας, όπου οι λιγοστοί πια κάτοικοι των υποδέχθηκαν για να του μεταφέρουν την αγωνία και τα αιτήματά τους. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Μονεμβασιάς στους Μολάους, τις εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων «Αδαμαντίνα» στη Γλυκόβρυση και το συσκευαστήριο των χυμών «Λακωνία» στις Αμύκλες, ενώ σε όλες τις περιοχές που επισκέφθηκε αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στις συζητήσεις με πολίτες και επιχειρηματίες του δευτερογενούς τομέα.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στη Λακωνία
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στη Λακωνία

Αναπτύσσοντας τις βασικές πτυχές της φιλοσοφίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε  στη σημασία του τρίπτυχου «πολίτες – φορείς – επιχειρηματίες», την «ατμομηχανή» -όπως υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία- για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας.  Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο κυβερνητικός σχεδιασμός του κόμματος προχωρά με την ενεργό συμμετοχή πολιτών, επιχειρηματικού κόσμου και φορέων». Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ανάγκη «λελογισμένης και στοχευμένης μείωση των κρατικών δαπανών» και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας προκειμένου να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία.

«Η μείωση των φόρων θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, για να ξεκαθαρίσει πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνεχιστεί η πελατειακή λογική που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του δευτερογενούς τομέα  από την εξοντωτική φορολογία, ενώ χαρακτηριστική ήταν η κίνηση ενός από τους συνομιλητές του ο οποίος του έδειξε τη φορολογική του δήλωση προκειμένου να του δείξει ότι δουλεύει μόνο για το κράτος.

Ευήκοον ους στα προβλήματα των πολιτών από τον αρχηγό της ΝΔ
Ευήκοον ους στα προβλήματα των πολιτών από τον αρχηγό της ΝΔ

Η συγκεκριμένη τακτική από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη άνοδος στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Καβάλα και Δράμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...