186
Η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς δέχτηκε επίθεση με κάδρο από άγνωστο άνδρα στη Φλωρεντία | EPA/GEORGIOS KEFALAS

Οταν επιτέθηκαν στη Μαρίνα Αμπράμοβιτς με το ίδιο της το έργο [video]

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:00
Η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς δέχτηκε επίθεση με κάδρο από άγνωστο άνδρα στη Φλωρεντία
|EPA/GEORGIOS KEFALAS

Οταν επιτέθηκαν στη Μαρίνα Αμπράμοβιτς με το ίδιο της το έργο [video]

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:00

Επίθεση από άγνωστο άνδρα σε μουσείο της Φλωρεντίας δέχτηκε η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Ο δράστης χτύπησε την καλλιτέχνιδα με ένα κάδρο στο κεφάλι και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς του μουσείου.

Η Αμπράμοβιτς παρέμεινε στο σημείο ζητώντας να μιλήσει με τον δράστη για να μάθει τα αίτια της επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο Palazzo Strozzi, όπου γίνεται αναδρομική έκθεση έργων της διάσημης εικαστικού. Το κίνητρο της βιαιοπραγίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Στην έκθεση φιλοξενούνται πάνω από 100 έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και ζωντανές περφόρμανς.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο 51χρονος της επιτέθηκε με «όπλο« τελάρο με δική του προσωπογραφία. Η Αμπράμοβιτς είπε ότι αρχικά ότι πίστεψε ότι ο συγκεκριμένος πίνακας προοριζόταν ως δώρο για την ίδια, ως τη στιγμή που είδε τον άνδρα να αλλάζει έκφραση στο πρόσωπό του.

«Ημουν σοκαρισμένη. Το πρώτο πράγμα που ζήτησα ήταν να του μιλήσω, να μου εξηγήσει γιατί το έκανε. Γιατί τόσο μίσος εναντίον μου;» είπε χαρακτηριστικά η Αμπράμοβιτς.

Πολλοί σχολίασαν στα social media ότι το συγκεκριμένο στιγμιότυπο θύμιζε κάποια εικαστική περφόρμανς, ή ότι πρόκειται στο μέλλον να εμπνεύσει την Αμπράμοβιτς να μετουσιώσει σε τέχνη αυτή την αλλόκοτη εμπειρία της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...