225
| INTIMEnews

Σγουρός: «Κατόπιν εορτής» ανοίγει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για την αντιπυρική προστασία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2023, 16:54
|INTIMEnews

Σγουρός: «Κατόπιν εορτής» ανοίγει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για την αντιπυρική προστασία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2023, 16:54

Την τραγική ανεπάρκεια και ανοργανωσιά και την έλλειψη συντονισμού της Περιφέρειας Αττικής με την Πολιτεία, καταγγέλλει ο πρώην περιφερειάρχης και νυν υποψήφιος με την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, την ώρα που οι φλόγες της μεγάλης φωτιάς στα Δερβενοχώρια κατακαίουν δασικές εκτάσεις και περιουσίες κατοίκων σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικό, όπως αναδεικνύει ο κ. Σγουρός, το γεγονός ότι οι προσφορές για τον  διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπυρική προστασία του φετινού καλοκαιριού, ανοίγουν στις 20 Ιουλίου (!) , όταν η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει ο πρώην περιφερειάρχης :

-Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα απρονοησίας και έλλειψης στοιχειώδους οργάνωσης καταγγέλλεται το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο τη «Μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου 2023 και 2024 στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής» δημοπρατήθηκε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, μόλις στις 15/7/23 και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 20/7, χωρίς να μπορεί κανείς εκ των προτέρων με ασφάλεια να προβλέψει πότε και εάν θα υπογραφεί σύμβαση (αφού μπορεί να γίνουν προδικαστικές και δικαστικές προσφυγές κλπ).

Η Περιφέρεια Αττικής γνωρίζοντας όσα έχει περάσει η πολύπαθη Αττική τα τελευταία χρόνια, όφειλε να έχει μεριμνήσει να ξεκινήσει τον διαγωνισμό πολύ νωρίτερα, ώστε να υπάρχει ανάδοχος πριν την 1/5/2023 οπότε ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που ολοκληρώνεται στις 31/10 κάθε έτους, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...